Politica

Ludovic Orban nu simte lipsa unei alianțe cu USR la parlamentare și prezidențiale: ”Nu au pic de respect față de noi”

Aflat la Timișoara pentru lansarea candidaturii sale la funcția de președinte al României, Ludovic Orban, reprezentantul Forța Dreptei, spune că nu regretă prea faptul că USR nu a rămas în alianța cu care au fost abordate alegerile locale. Mai mult, Orban spune că partidul său a fost tratat fără niciun fel de respect de către cei de la USR.

Nu le simt lipsa, spune Ludovic Orban despre renunțarea USR de a merge la departe la alegerile prezidențiale și cele parlamentare alături de Forța Dreptei și PMP. Conform acestuia, Forța Dreptei a venit la Timișoara alături de USR într-un moment dificil pentru acest partid, unul în care candidații alianței PSD – PNL puneau în pericol câștigarea alegerilor pentru șefia primăriei Timișoara și a CJT. În schimb, nu a primit respect și a fost acuzată că ar fi singura vinovată de pierderea alegerilor la județ.

„Au avut posibilitatea să fie alături de noi (n.r. USR). Vă mărturisesc că nu le simt lipsa, pentru că am avut neplăcere. Ați constat că nu au un pic de respect față de noi, după alegerile comasate, practic noi am fost arătați cu degetul ca vinovați aici, în Timiș. Nu știu dacă vă aduceți aminte, da, am venit într-un moment în care situația era extrem de dificilă, în care Alianța PNL-PSD a formulat două propuneri de candidați care creau probleme atât pentru primarul funcție, cât și pentru alianța în sine. Și am sprijinit candidații cu toată forța și cu toată încrederea. N-am reușit să câștigăm la județ, pentru că, din păcate, PSD și PNL a utilizat toate pârghiile administrative pentru a forța un vot pentru candidatul PSD. Dar, la Timișoara, în mare parte, succesul lui Dominic Fritz ni se datorează și nouă, și susținerii noastre loiale. Ori am aflat, după alegerile comasate, că doar noi suntem de vine și că USR-ul a fost perfect”, a declarat Ludovic Orban.

Totuși, el lasă deschisă posibilitatea de colaborare cu USR, din acest motiv nu dorește să comenteze prea mult pe tema lipsei unei noi alianțe.

N-aș vrea să comentez pe tema asta, că sunt un om care privesc totuși în perspectivă și nu vreau să retez niște posibilități de comunicare cu un potențial viitor partener. Pe de altă parte, am rămas cu un gust amar din această colaborare, deși, ca să fim cinstiți, eu la fiecare palmă care am primit-o am întors și celălalt obraz. Dar din păcate, nici asta nu a funcționat în relația cu ei, astfel încât să priceapă că în realitate este nevoie de dialog, de cooperare, de respectare a partenerilor, de respectare a cuvântului, dar și mai ales de o înțelegere a situației politice astfel încât să pot să generez o strategie care să ducă la o viitoare colaborare”, a mai declarat Orban.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa, la al treilea meci consecutiv fără înfrângere: 0-0 la Hunedoara

CSC Dumbrăviţa se întoarce neînvinsă de la Hunedoara, acolo unde a reuşit o remiză albă…

16 minute ago

Timișoara City Marathon a început cu un workshop despre performanță. Invitat special – Horia Colibășanu

Timișoara City Marathon powered by UPT a început vineri seară, la Centrul de Conferințe al…

2 ore ago

Astăzi e sărbătoarea Sfântului Dumitru, făcătorul de minuni

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni din Tesalonic, este prăznuit…

4 ore ago

Liga 3. Rezultate surprinzătoare în ultima etapă a turului

Primele clasate s-au împiedicat neașteptat în ultima rundă a turului regular. Periam a pierdut pe…

4 ore ago

Întâlnire de suflet. Fost decan al Facultății de Automatică și Calculatoare la de la UPT a revenit din Canada pentru o conferință

Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a UPT…

5 ore ago

Urmează cea mai lungă noapte a anului, România trece la ora de iarnă

Trecerea la ora de iarnă în 2024 se va face în noaptea dintre sâmbătă (26…

6 ore ago