Administratie

O fostă cunoscută judecătoare devine noul secretar general al Primăriei Timișoara. Postul era vacant de la plecarea celebrului Ioan Cojocari

Concursul organizat de Primăria Timișoara pentru postul de secretar general are, în sfârșit, un câștigător. Fosta președintă a Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Timișoara, Adina Pokker, a promovat concursul de recrutare pentru funcția de Secretar General al Primăriei Municipiului Timișoara.

Adina Pokker a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Vest Timișoara în anul 1996. Pe parcursul carierei profesionale, a fost judecătoare la Judecătoria Timișoara, la Tribunalul Timiș și, din anul 2009, la Curtea de Apel Timișoara. A căpătat experiență suplimentară, printre altele, ca purtător de cuvânt al Tribunalului Timiș și ca președinte al Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Din 2021 până în 2024 a fost președinta Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Timișoara. Este căsătorită și are doi copii.

Postul de Secretar General a fost vacant din 2016, de la pensionarea celebrului Ioan Cojocari, și a fost ocupat temporar de angajați din primărie. În anul 2021 a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestuia, dar niciun candidat nu l-a promovat, întrucât nu a obținut punctajul minim necesar.

La concursul desfășurat între septembrie – octombrie 2024 au participat 3 candidați. Primăria Timișoara a folosit o aplicație digitală pusă la dispoziție de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care a extras automat şi aleatoriu subiectele pentru proba scrisă din cele 350 de propuneri formulate de membrii comisiei de concurs, dintr-o bibliografie amplă de 14 legi și acte normative.

Secretarul General are un rol esențial în funcționarea administrativă a instituției, oferind expertiză juridică și asigurând legalitatea deciziilor și hotărârilor emise de primar și consiliul local. Printre atribuțiile sale principale se numără avizarea proiectelor de hotărâri și contrasemnarea pentru legalitate a dispozițiilor primarului, respectiv a hotărârilor consiliului local, precum și participarea activă la ședințele consiliului.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Saga prefectului Ritivoiu, la final: sunt locuri libere la examenul pentru permis auto

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, anunță că problemele de la Permise și Înmatriculări, apărute la…

4 ore ago

Primăria Timișoara continuă acțiunea ”Buldozerul”. La rând au ajuns o serie de construcții din Piața Aurora/FOTO

Municipalitatea timișoreană continuă să dărâme tot felul de construcții unde erau spații comerciale. După ce…

5 ore ago

E oficial, CJ Timiș solicită preluarea taberelor școlare din județ

Consiliul Județean Timiș a inițiat, marți, în cadrul unei ședințe de plen extraordinare, cinci proiecte…

5 ore ago

ADID Timiş, campania de colectare selectivă a deșeurilor electrice și electronice la Ghiroda. Se organizeză şi o tombolă

ADID Timiș împreună cu Eco Positive desfășoară campania de colectare selectivă a deșeurilor electrice și…

7 ore ago

Un nou curs internațional pentru studenți, masteranzi și cadre didactice la UPT! Vezi despre ce este vorba

Nou curs inedit care pregătește o generație de antreprenori care să profite de inteligența artificială…

7 ore ago