Politica

PNL Timiș a luat sub aripa proprie filiala partidului România Puternică, în frunte cu liderul Ovidiu Szime, venit de la AUR

Pentru a doua săptămână consecutiv, PNL Timiș/Timișoara alege să prezinte public noile achiziții ”de personal”, înaintea alegerilor generale din decembrie. Iar printre aceștia și un nume cunoscut deja în politica locală, Ovidiu Szime, ajuns acum la partidul România Puternică, el a venit la pachet cu toată organizația locală a partidului, în rândurile PNL Timiș

Fondator al AUR Timiș, el era unul dintre liderii locali ai partidului condus de George Simion care apăreau și vorbeau la conferințele de presă ale partidului. Ceva nu a mers bine în sânul organizației, iar Szime a trecut la alt partid, unul care pornea cu speranțe mari în alegerile locale, România Puternică. Mai mult, Szime a dorit să fie, pe listele acestui patid, președinte al CJ Timiș. Nu i-a reușit, dar acum are tot viitorul politic în față, unul liberal, după ce a fost ”absorbit”, odată cu toată filiala de la România Puternică, la PNL Timiș. Mai mult doi ”români puternici” au primit loc și în biroul județean al liberalilor.

Astăzi am avut plăcerea să primim în rândurile noastre organizația județeană a Partidului România Puternică, printr-o fuziune prin absorbție. Domnul Szime și încă un coleg pe care dânșii îl vor desemna vor face parte din biroul interimar județean, restul urmând să se integreze în organizațiile locale ale PNL. Nu a venit din AUR în PNL (n.r. Ovidiu Szime), e clar ca bună ziua. Nu au fost de acord cu principiile pe care le-au găsit în AUR, au înființat un alt partid și acum s-au înscris în PNL. Simplu ca bună ziua. ”, a anunțat, Vasile Blaga, președintele interimar al PNL Timiș, în cadrul unei conferințe.

Ovidiu Szime spune că a intrat în politică pentru a face bine pentru oameni. Marilen Pirtea a fost cel care l-ar fi convins să facă pasul spre liberali.

Am vrut să fac ceva pentru oameni. Pentru că nu m-am mai regăsit în AUR, am hotărât să plec, am trecut la un partid nou, România Puternică, de centru-dreapta, iar acum am optat, la discuțiile purtate astăzi cu colegii de la PNL, să facem acest pas. Noi ca și foști membri ai partidului România Puternică eram o formațiune de centru-dreapta, era natural să ne îndreptăm către o formațiune de dreapta. Mi-a plăcut foarte mult proiectul pe care domnul președinte Marilen Pirtea mi l-a prezentat și cu siguranță, în anii ce urmează, PNL Timiș și PNL Timișoara vor arăta că ceea ce s-a întâmplat deocamdată e doar un foc de paie și va reuși cu toate forțele să recâștige Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș”, a declarat și Ovidiu Szime.

Lista noilor liberali mai include și alte persoane, pe care fruntașii liberali i-au prezentat public, așa cum au făcut și săptămâna trecută: Marcel Fonta (Giarmata), Marius Ionescu (Dumbrăvița), Elena Nina Constantinescu (Giroc), Anghel Păcuraru (Becicherecu Mic), Raluca Adelina Gozob (Timișoara), Ion Nicolae Sârbu (Timisoara), Nicolae Eremici (Dumbrăvița), Mihaela Maria Cristea (Șag), David Ioan Viorel Dobra (Lenauheim), Daniel Chirilă (Giarmata), Ciprian Ionel Arnăutu (Timișoara), Florin Raicu (Moșnița Nouă), Caius Andrei Neamțu (Lugoj), Stelian Cucăilă (Timișoara) Alexandru Bolboș (Timisoara), Florin Gagea (Timișoara), Florin Petrișor Ștefănescu (Jebel) și Constantin Osain (Timișoara).

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alex Miculescu și Andra Păcurar, din nou cei mai buni şi un nou trofeu important cucerit

În 12-13 octombrie a avut loc Cupa României la Dans Sportiv 2024, în cadrul ediției…

57 de minute ago

USR Timiș a depus listele cu candidații pentru alegerile parlamentare/FOTO

Luni a fost ziua aleasă de cei de la USR Timiș pentru depunerea candidaturilor pentru…

3 ore ago

Servietă suspectă pe strada Paul Chinezu. Pirotehniştii au ajuns la faţa locului

La data de 14 octombrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost…

5 ore ago

S-a răsturnat cu mașina și apoi nu a vrut să sufle în fiolă. Bonus, nu avea carnet

Polițiștii din cadrul Politiei Orașului Deta, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

6 ore ago

ADID şi RETIM anunță programul de spălare a pubelelor în săptămâna 14-19 octombrie

ADID Timiș anunță programul de spălare a pubelelor destinate deșeurilor reziduale în zonele de colectare…

7 ore ago

UniHack se pregăteşte de o nouă ediţie. Au început înscrierile pentru competiţia internaţională ce se desfăşoară sub egida UPT

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara) organizează a VI-a…

7 ore ago