Sport

Politehnica a învins Șagul în ultimul meci din turul C9

Politehnica Timişoara a învins-o pe nou promovata CS Timişul Şag, scor 1-0 (0-0), în etapa a 9-a a Ligii 3, ultima a turului sezonului regular. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de căpitanul Fabian Marincu, în minutul 53.

Jocul de pe „Electrica” a început cu o fază controversată în careul oaspeţilor, unde, în minutul 5, Bogdan Istratie a fost lovit în picior de Moţiu în faţa porţii după ce Erceanu nu a reuşit să reia iniţial spre poartă, dar jocul a fost lăsat să continue. Peste alte nouă minute Poli a avut o altă dublă ocazie, dar Istratie şi Rotariu nu au reuşit să-l învingă pe Iovicin din careu. Apoi a ieşit la rampă Adrian Zaluschi, de la oaspeţi, care a zguduit bara transversală cu un şut din afara careului în minutul 24. Peste alte patru minute putea să fie însă 1-0 pentru Poli, dar acelaşi Iovicin a ghicit intenţia lui Marincu, rămas singur cu portarul, şutul său fiind respins cu piciorul. Finalul reprizei a aparţinut Şagului. Iar în minutul 39 Nagy a salvat din faţa porţii o minge care putea ajunge la Mediop din crosul trimis de Viaşu.

Scorul a fost deschis până la urmă de Fabian Marincu, în minutul 53. Acesta a recepţionat de la Amariei şi a expediat rapid un şut de la circa 20 de metri în stânga lui Iovicin, care a atins mingea, dar nu a putut s-o oprească din drumul către plasă. După această reuşită oaspeţii au făcut câteva modificări la capitolul jucători cu experienţă. Rămas în teren până la final, Mediop (78) nu a putut cadra pe poartă din câţiva metri, trimiţând peste transversală. Poli a reuşit însă să păstreze destul de bine pericolul departe de poarta lui Enăşescu. Mai mult, Marincu (81) şi Istratie (85) au mai ameninţat poarta adversă.

În urma acestui succes Politehnica a acumulat 13 puncte şi ocupă locul 6 în Seria 9 a Ligii 3. Pentru alb-violeţi urmează un nou joc pe teren propriu. În prima rundă a returului pe „Electrica” vine, sâmbăta viitoare, revelaţia Minerul Lupeni.

Politehnica Timişoara: Enăşescu – Miclăuş (79, T. Hus), Amariei, D. Roşu, Nagy – I. L. Rotariu, Pureca – Marincu (cpt.; 90, Grancea), D. Popa (90, Avramescu), Erceanu (72, Boariu) – Istratie. Pe bancă: F. Pop – R. Ciurel, M. Lazăr, D. Roşca. Antrenor: Cristian Gălan.

CS Timişul Şag: Iovicin – Al. Popa, Moţiu, Podină (cpt.), Zaharia – Micşa (34, Candreanu), Briciu (73, Drăghici) – Viaşu (54, Munteanu), Zaluschi (73, Ivanovici), Românu (54, Făgărăşanu) – Mediop. Pe bancă: Mereu – Lungu, Şiel, Palade. Antrenor: Ciprian Urican.

Iată și celelalte rezultate ale etapei: Viitorul Arad – GHiroda 1-2, Cermei – Pecica 2-1, Felix – Periam 1-0, Peciu Nou – Lupeni 0-0.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Vreme de primăvară în plină toamnă. La Timișoara sunt așteptate… 24 de grade

Duminică, 27 octombrie 2024, se anunță o zi excelentă pentru a petrece timpul în aer…

12 minute ago

Sute de specialişti din mai multe ţări ale lumii au participat, la UPT, la un workshop al Asociației Mondiale de Drumuri

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit, în perioada 22 - 25 octombrie…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Săptămâna Altfel la Grădinţia PP Şag: “Să știi mai multe, să fii mai bun!”/Foto

Grădinita cu Program Prelungit Șag a avut parte de o săptămână plina de experiențe memorabile.…

2 ore ago

Eșec aparent neimportant, dar dureros pentru campioni

SCM USV Timișoara a întâlnit CSM Știința Baia Mare într-un meci contând pentru etapa a…

18 ore ago

Forța Dreptei nu are timp de excluderea lui Alin Nica din partid. Orban: ”Avem o campanie de dus, nu fleacuri”

Nu avem nici măcar timp de asemenea fleacuri cum ar fi excluderea în partid a…

19 ore ago