Prefectul de Timiș e supărat pentru lipsa unui primar: ”Situația de la Lugoj este inacceptabilă”

Lugojul, rămas din nou fără primar, îl face nemulțumit pe prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu. Pus în fața faptului împlinit, el nu are pârghii legale de a obliga ”demisionarul” viceprimar să rămână pe post până la numirea social-democratului Călin Dobra să fie instalat în fotoliul de edil-șef. Tot ce se poate face este să prioritizez ședința de investire, spune Ritivoiu.

Conducerea (din nou) interimară a Primăriei Lugoj va fi asigurată de secretarul primăriei, dar acesta are atribuții extrem de limitate. Grăbirea numirii noilor consilieri și a conducerii primăriei nu poate fi urgentată, sunt pași de urmat, mai spune Ritivoiu.

Demisia viceprimarului cu atribuții de primar şi incapacitatea Consiliului Local de a desemna un înlocuitor lasă în derivă activitatea municipiului. Secretarul general are atribuții extrem de limitate, neputând nici măcar semna plăți pentru salarii şi utilități. Investirea noului primar şi a Consiliului Local va mai dura zile bune, pentru că validarea mandatelor se face în instanță şi ține de nişte termene ce nu pot fi urgentate”, a anunțat prefectul de Timiș.

Există o singură posibilitate de a ajuta la rezolvarea situației ridicole de la Lugoj.

Tot ce pot face ca prefect este să prioritizez şedința de investire. Până atunci, le solicit actualilor consilieri locali să dea dovadă de responsabilitate, să îşi aducă aminte că au depus un jurământ, să se întrunească de urgență într-o şedință de Consiliu Local, să-și aleagă un viceprimar pentru aceste ultime zile din mandat şi să asigure funcționalitatea primăriei”, mai subliniază Ritivoiu.

El mai face și un îndemn ”cetățenesc” spre lugojeni.

Și le mai cer lugojenilor să fie atenți la ce fac aleşii lor, pentru că, lăsând la o parte discursurile electorale sforăitoare, este un moment în care pot să vadă adevărata față a celor care îi reprezintă. Şi dacă ei mai merită vreodată încrederea lor”, încheie prefectul de Timiș.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Partide, liste, candidaţi. Cine ar putea fi noii parlamentari de Timiş

În general, la alegerile parlamentare se votează partidul şi mai puţin omul. Lucru care s-a…

2 ore ago

DesFacerea Lumii, expoziția artiștilor Anca Benera și Arnold Estefan, eveniment marca Art Encounters, ajunge în premieră la Timișoara

Fundația Art Encounters prezintă publicului expoziția duo-ului artistic Anca Benera și Arnold Estefán, DesFacerea Lumii,…

3 ore ago

Schimbare de program la centrul de colectare a deșeurilor din Moşniţa Nouă

Primăria Moşniţa Nouă anunţă o modificare a programului la centrul de colectare a deșeurilor.  Astfel,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 3 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 03.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Descoperire macabră la Moșnița Nouă/UPDATE Cine este victima

Sfârșit tragic. La data de 2 octombrie, în jurul orei 16:00, polițiștii Secției 1 Rurale…

16 ore ago

Timișoara are Plan de Acțiune pentru un Oraș Verde, elaborat de specialiștii BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a analizat Timișoara și a stabilit cam ceea ce…

17 ore ago