Sport

Primele două prelungiri de contracte la echipa de rugby! Urmează și altele

Campioana țării la rugby SCM USV Timișoara începe să-și contureze lotul pentru sezonul 2025. Doi dintre jucătorii care au contribuit esențial la câștigarea titlului național au semnat prelungirea contractului.

Este vorba despre fijienii Joji Sikote și Tiqe Iliesa. Fiecare dintre ei a jucat în zece din cele 12 meciuri ale recentului sezon din Liga de Rugby.

Pilierul Joji Sikote (născut la 14 august 1995) și-a prelungit înțelegerea cu doi ani, până la 31 decembrie 2026, iar aripa Tiqe Iliesa (născut la 4 septembrie 1992), marcator a șase eseuri în campionatul recent încheiat, și-a extins contractul cu trei ani (până la 31 decembrie 2027).

„Sunt 18 jucători cărora le expiră contractul în 31 decembrie 2024, dar Joji și Tiqe au avut o prioritate la prelungiri. Asta pentru că le expiră permisul de ședere în țară, iar la Serviciul de Imigrare avem nevoie de contractele lor pentru a obține o nouă viză”, a spus Dănuț Borzaș, managerul SCM USV Timișoara.

Negocierile pentru prelungirea contractelor vor continua după meciul de sâmbătă, 26 octombrie. Atunci, Leii vor primi vizita formației CSM Știința Baia Mare, de la ora 11.00, în Grupa B din Cupa României.

„Cu o mare parte dintre cei 18 am negociat, am căzut de acord cu prelungirea contractelor, doar că acest lucru se va întâmpla după partida cu Baia Mare. Urmează o săptămână în care trebuie să fim concentrați pentru acest meci. După aceea, este o nouă pauză competițională până în 30 noiembrie. În perioada aceea, avem timp să facem contractele și să mai purtăm negocieri dacă e mai cazul. Vom face și transferuri, pentru că s-au anunțat doi-trei jucători care vor să părăsească echipa și nu putem să-i obligăm să rămână continuare la Timișoara”, a mai spus Dănuț Borzaș.

De asemenea, pentru sezonul 2025, se vor întoarce din împrumuturile la alte cluburi David Trăușan (de la Rapid București) și Laurențiu Nica (de la CSM Constanța).

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

A fost stabilită lista finală a consilierilor locali din Timișoara. Un reprezentant USR a rămas fără mandat

Prin intermediul unei încheieri civile, Judecătoria Timișoara a comunicat lista finală a consilierilor locali care…

48 de minute ago

Se închid toaletele pe autostrada A1. Se toarnă asfalt

În perioada următoare, șoferii care circulă pe autostrada A1, între Timișoara și Sibiu, vor trebui…

O oră ago

Au luptat, dar nu destul. Eșec pentru Lugoj la Brașov

Sala polivalentă ”Dumitru Popescu Colibași” din Brașov a fost locul de desfășurare a pratidei dintre…

2 ore ago

România, cea mai guvernabilă țară neguvernabilă

La prima vedere, clasa politică românească funcționează normal, sănătos. Are principii, asumă doctrine, studiază curente,…

3 ore ago

Începe o nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

RETIM, în colaborare cu ADID Timiș, lansează o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 28 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 28.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago