Sport

Sportiv de la Ghiroda, campion european de motociclism

Alex Beleiu a participat în weekend la ultima etapă din Campionatul European Alpe Adria Vintage. Ultima cursă din calendar s-a desfășurat pe circuitul din Grobnik, Croația.

Beleiu a pornit de pe poziția 14 din grila de start. Chiar dacă a avut probleme tehnice în timpul competiției, Alex a reușit o nouă cursă de excepție recuperând mai multe poziții. La final s-a clasat pe locul 2, punctele obținute în această cursă fiind suficiente pentru a-și menține poziția de lider în clasament la clasa open special și de a deveni din nou campion european cu 272 puncte, având un avans de 48 puncte în fața lui Kupka Radoslav, al doilea clasat la general.

A fost un sezon plin de încercări pentru sportivul bănăţean, care la începutul anului și-a schimbat și motorul, dar a reușit să gestioneze foarte bine momentele critice pe parcursul sezonului.

„A fost un an foarte greu deoarece am mers cu o motocicletă nouă. Cu toate că am investit mulți bani în ea, am spart două motoare. Am mers cu motorul de rezervă în ultima cursă, unde am întâmpinat alte probleme tehnice, dar de fiecare dată am reușit să gestionez situația cu calm și să revin în fruntea clasamentului european în acest an. Am terminat la 48 de puncte distanță față de adversarul meu de pe locul 2, Kupka Radoslav, un adversar pe măsură cu care în toate cursele m-am duelat, dar diferența s-a făcut la frânare în viraje. Am riscat mereu pentru a-mi păstra poziția, intrând mai agresiv în curbe decât Kupka. Mă bucur că am reușit să îmi recâștig titlul de campion european, după un an 2023 foarte dificil.

Țin să mulțumesc clubului CSC Ghiroda și Giarmata Vii, lui Lucian Popovici – mentorul și mecanicul meu, MotoTM, familiei și prietenilor pentru susținerea și suportul lor continuu și în acest an sportiv”, a spus Alex Beleiu.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

România, cea mai guvernabilă țară neguvernabilă

La prima vedere, clasa politică românească funcționează normal, sănătos. Are principii, asumă doctrine, studiază curente,…

19 minute ago

Începe o nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

RETIM, în colaborare cu ADID Timiș, lansează o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor…

48 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 28 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 28.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Alergare prin și pentru istorie! Circa 1500 de participanți la Timișoara City Marathon powered by UPT/FOTO

Timișoara City Marathon powered by UPT a mobilizat duminică, 27 octombrie 2024, aproximativ 1500 de…

16 ore ago

Se pregătea să își ia zborul! Prins cu peste 200 km/h în județul Timiș

Sâmbătă, polițiștii orașului Deta, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN 58 B, au…

16 ore ago

Colterm a pornit unul dintre cazanele de la CET Sud, urmează pornirea turbinei pe aburi

Societatea de termoficare a Timișoarei, Colterm, estimează că în următoarele zece zile va consuma aproximativ…

20 de ore ago