Categories: Timp liberUnde mergem

Simfonia turneului naţional Phoenix porneşte de la Timişoara

Simfonia turneului naţional Phoenix porneşte de la Timişoara

SymPhoenix, în Parcul Rozelor

Binecunoscutele cântece ale legendarei trupe Phoenix vor răsuna la Timişoara altfel decât am fost obişnuiţi… Joi seara, în Parcul Rozelor, va fi dat startul turneului naţional intitulat SymPhoenix, anunţat de către organizatori drept “o explozie de lumină, culoare şi spiritualitate”, un spectacol cu adevărat original, în care rock-ul va fuziona cu simfonicul.

După numeroşi ani, formaţia ale cărei baze au fost puse la Timişoara reînvie “tradiţia” concertelor în care este acompaniată de o orchestră simfonică, doar că de această dată, spectacolul va fi unul de amploare. Alături de membrii trupei, pe scenă vor urca peste 80 de muzicieni de înalt nivel profesional, din cadrul Orchestrei Filarmonicii Timişoara, ce vor evolua sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

„Muzica Phoenix este destul de complexă şi poate fi orchestrată în fel şi chip. Mie mi-a plăcut în permanenţă această colaborare cu instrumentişti clasici şi cu cântăreţi de muzică clasică cu voci bine conturate, care pot să exprime exact ceea ce vrem noi. Phoenix şi în anii ’60, când s-a lansat, cânta alături de orchestre simfonice, lucru întâmplat şi în anul ’68 la festivalul de la Iaşi care ne-a consacrat”, a subliniat liderul trupei, Nicu Covaci, prezent la Timişoara încă de duminică.

În oraşul de pe Bega, Phoenix va concerta în următoarea formulă: Nicu Covaci, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Cristi Gram, Bogdan Bradu, Ionuţ Contraş, Dzidek Marcinkiewicz şi Volker Vaessen, alături de care pe scenă vor urca invitaţii speciali ai evenimentului – Moni Bordeianu şi prim-solista Operei Române, Tina Munteanu. Iar în deschiderea concertului, atmosfera va fi încălzită de trupa Phenomenon, cea mai tânără formaţie rock din ţară, formată din elevi.

Potrivit lui Nicu Covaci, orchestraţia concertului SymPhoenix a fost făcută în Anglia şi Africa de Sud, aşa că aşteptările sunt unele foarte mari. “Sperăm să iasă bine, poate cel puţin la fel de bine ca şi concertul de aseară (n.r. sâmbătă) de la Deva, unde am avut şi din punct de vedere tehnic multe satisfacţii şi din punct de vedere al publicului, care a stat pe ploaie alături de noi până la ora 1 noaptea”, a mărturisit muzicianul.

Mai mult, liderul trupei a ţinut să-i asigure pe fani că spectacolul va avea loc indiferent de vreme. Dacă va ploua şi nu se va putea cânta pe scena din Parcul Rozelor, organizatorii i-au în calcul şi varianta Filarmonicii Banatul sau a Sălii Olimpia.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

2 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

2 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

2 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

4 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

4 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

5 ore ago