Categories: Ultima ora

Bancă de celule stem la Timişoara

Celule stem salvatoare, colectate şi depozitate la Timişoara! Aceasta este oferta Spitalului Athena, unde va funcţiona cea mai modernă bancă de celule stem din regiune. Preţurile sunt mult mai mici decât în Europa, iar tehnologia este de ultimă oră.

Timişoara va avea, din această săptămână, una dintre cele mai moderne bănci de celule stem din Europa şi, cu siguranţă, cea mai dotată din regiune. Ea se adresează atât românilor, cât şi sârbilor sau ungurilor. Stem Cells Bank funcţionează în cadrul Spitalului Athena, cea mai modernă investiţie medicală în domeniul obstetricii şi ginecologiei din oraş. „Părinţii pot opta pentru recoltarea  celulelor stem din cordonul ombilical al copilului chiar în momentul naşterii. Prin acest procedeu asigură starea de sănătate viitoare a acestuia, protejându-l împotriva a aproximativ 70 de maladii diferite. Recoltarea nu este dureroasă, durează câteva minute şi este foarte sigură”, spune Dimitris Bibis, reprezentantul băncii de celule stem.

Probele prelevate pot fi aduse la bancă prin poşta rapidă, astfel că de serviciile acesteia pot beneficia şi părinţii ai căror copii se nasc în alte spitale. Spre deosebire de băncile de celule deschise în anii trecuţi, la Timişoara se aplică cea mai nouă tehnologie în domeniu, care presupune procesarea sângelui şi conservarea doar a celulelor sangvine folositoare ulterior. Preţurile practicate de noua bancă de celule stem sunt mult mai mici decât cele ale altor unităţi similare din Europa, care folosesc aceeaşi tehnologie. Prelevarea, procesarea şi conservarea probei pentru 20 de ani costă 1.400 de euro. Celulele stem sunt celule nediferenţiate care au capacitatea de a se transforma în celule înalt specializate, ce pot forma orice tip de ţesut şi organ din corp. Printre bolile pentru care se studiază intensiv tratamentul cu celule stem se numără diabetul, boala Parkinson, boala Crohn, afecţiunile cardiace sau diferire forme de cancer.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

34 de minute ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

47 de minute ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

8 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

11 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

11 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

14 ore ago