O reţetă simplă, pe care o puteţi prepara în ceva mai mult de un ceas. Pentru patru porţii aveţi nevoie de o cană de orez, 400 g de ciuperci şi o ceapă mai mare. Pătrunjelul verde, mărarul, sarea şi piperul se pun după gust. Orezul se pune într-o cratiţă, în apă cât să-l acopere două degete. Se lasă la fiert jumătate de oră, se adaugă concentrat de legume şi se amestecă, din când în când, în cratiţă, să nu se prindă. După ce a scăzut apa, se pune un pic de ulei şi, dacă vreţi, nişte mărar. Amestecaţi uşor compoziţia.
Ceapa se taie mărunt şi se pune într-o tigaie. Se adaugă ciupercile şi se lasă la înăbuşit. Nu uitaţi să amestecaţi din când în când, cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească de vas. Dacă amestecul vi se pare prea uscat, turnaţi un pic de apă. Potriviţi de sare şi de piper şi, când e gata, luaţi vasul de pe foc. Puneţi pătrunjel tocat mărunt. La masă, serviţi orezul şi ciupercile pe aceeaşi farfurie, dar fără să le amestecaţi.
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…
Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autoturism pe DN 6,…