Categories: Klaus Vaterland

Poli a jucat bine? Ba, din Contra!

Am mai trecut cu bine un meci şi ne-am consolidat acea poziţie în clasament mult peste calitatea jocului prestat. Nu de acum, ci de la Dusan Uhrin încoace, după chipul şi asemănarea bugetelor şi loturilor construite în a doua jumătate a erei BkP.

Să dea Dumnezeu să câştigăm campionatul cu jocul ăsta pe alocuri încâlcit, ultraprudent, dar cu multe goluri luate, al naibii de nervos, cu câteva situaţii de cartonaş roşu cam în fiecare meci. Până şi moş profesor Rădulescu îşi poate da seama că noi cam de multe etape nu “subordonăm” adversarul, că aşa era simplu, dacă jucam şi noi o “ticataca Barceloooona”, să nu dăm nicio şansă adversarului. În care meci n-am dat noi nicio şansă adversarului? În niciunul, noi suntem generoşi, pretutindeni şi cu oricine. Noi ne chinuim la un egal şi cu echipa abonată la 0-3, Braşovul, fie că joacă acasă, fie în deplasare. Poli câştigă cu mult noroc, cum a fost şi aseară, când Burdujan ne iartă cu o ratare la câţiva centimetri golul de 2-1, sub privirile unui moldovean de culoare. Poli mai câştigă pe mâna lui Zicu, cât mai are Zicu chef să nu-şi revină la forma de la Dinamo. Aseară, antrenorul Contra a fost parcă rupt din alt film. Înainte de pauză, adversarul rămâne fără Cânu, un atacant vasluian este schimbat imediat cu un fundaş, Farkas. Ce face antrenorul Contra? Nimic. Lasă echipa cu doi fundaşi centrali şi doi închizători, să-l păzească pe oricum figurantul Bello, ca şi cum ar fi ştiut că va fi eliminat Zicu 13 minute mai târziu. Îl scoate apoi pe Scutaru, ca să se bage pe el, ba pe dreapta, ba pe stânga, să-şi facă Vasluiul ocaziile după cum se muta el, iar cireaşa de pe tort, îl introduce pe junele Popovici într-un meci cu un nerv şi travaliu deosebite. Contra a avut totuşi ieri o decizie care i-a adus trei puncte: menţinerea în teren a lui Goga, deşi jocul acestuia nu-l recomanda pentru o asemenea îngăduinţă din partea antrenorului. Gata, că-l fac invidios pe maestrul Velcea cu atâtea analize pertinente. Una peste alta, poate că n-ar fi rău ca Marian Iancu să se bage la echipă şi să-i ceară antrenorului Contra să nu-l mai bage în teren pe jucătorul Guriţă. Ce, e mare lucru?!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago