Categories: Ultima ora

Ştefan Popa Popa’s şi invitaţii săi, la UVT

Preşedinţi de state, prim-miniştri şi diplomaţi de rang înalt – sunt toţi la Timişoara, graţie lucrărilor caricaturistului Ştefan Popa Popa’s. O inedită expoziţie a acestuia s-a deschis, astăzi, la Universitatea de Vest.

Vladimir Putin, Barack Obama, alţi foşti preşedinţi americani şi înalţi demnitari internaţionali sunt, în aceste zile, la Timişoara. Cu toţii se regăsesc într-o inedită expoziţie a celebrului caricaturist Ştefan Popa Popa’s. Omul mai rapid decât calculatorul, prezent în Guinness Book şi nominalizat de Vatican între primele 100 de personalităţi mondiale expune, la Universitatea de Vest, 50 de portrete ale unor foarte cunoscuţi diplomaţi.

Fiecare lucrare este însotiţă fie de o fotografie în care se află alături artistul şi modelul, fie de o scrisoare de mulţumire primită de Popa’s. Există un singur personaj al politicii internaţionale care nu i-a trimis niciun răspuns caricaturistului român: preşedintele francez Nicolas Sarkozy. Ştefan Popa Popa’s e oarecum amuzat de situaţie. „Nu ştiu ce să spun, poate a trimis o scrisoare, poate că nu. Cert este că, nu cu mult timp în urmă, la o percheziţie făcută de autorităţi în casa unei persoane publice de la noi, a fost găsită o scrisoare de mulţumire din partea lui Madeleine Allbright, care îmi era adresată mie”, spune faimosul timişorean.

Ştefan Popa Popa’s este un obişnuit al summit-urilor internaţional, la care este invitat să facă, pe loc, caricaturile „greilor” planetei. Premierul rus Vladimir Putin are în colecţia personală trei portrete semnate de artistul timişorean. „Când i l-am dat pe cel de-al treilea, mi-a spus că i se pare interesant că în fiecare arată altfel. I-am spus atunci că oamenii arată diferit, de la un moment la altul”, mai spune Popa’s.

Ştefan Popa Popa’s este singurul om care poate realiza o caricatură cu patru secunde mai repede decât calculatorul, intrând astfel în Cartea Recordurilor. Artistul va pleca în curând la Bruxelles, unde va face portretele celor peste 700 de europarlamentari. Expoziţia de la UVT va putea fi vizitată pe parcursul întregii săptămâni. „Este vorba despre o expoziţie document, cu preşedinţi de state şi personalităţile pe care maestrul i-a întâlnit în ultimul an”, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

4 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

4 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

7 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

8 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

10 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

12 ore ago