Ajutoarele de încălzire de la primărie, abia la anul

Timișorenii care așteaptă ajutoare de încălzire din partea municipalității nu vor vedea niciun leu până la anul. Aleșii locali trebuie să voteze schimbarea criteriilor de acordare a acestor bani, astfel că sumele vor fi putea fi distribuite efectiv doar din ianuarie 2011.


E luna decembrie și criteriile de acordare a ajutoarelor suplimentare de încălzire de la Primăria Timișoara încă nu sunt stabilite. Consilierii locali trebuie să voteze în plenul din această lună modificarea criteriilor asupra cărora au căzut de acord în luna octombrie, și asta la cererea Direcției Tehnice Edilitare.

Dacă vor fi votate în ședința de la sfârșitul lunii decembrie, probabil că ajutoarele suplimentare de încălzire vor fi acordate abia din ianuarie, anul viitor. E prea devreme să vorbim despre asta, pentru că, după aprobare, trebuie să treacă cele cinci zile în care hotărârea de consiliu local poate fi atacată de prefectură. Bineînțeles, nu intră în discuție ajutoarele de căldură date de guvern”, spune Maria Stoianov, directorul Direcției de Asistență Comunitară.

Ajutoarele suplimentare de încălzire se acordă pentru lunile noiembrie și decembrie 2010, respectiv perioada ianuarie – aprilie 2011. Direcția deAsistență Comunitară a înregistrat deja cererile pentru luna noiembrie.

Consilierii locali timișoreni au decis ca, din această iarnă, să mărească plafonul pentru ajutorul la încălzire, stabilit la 900 lei. De ajutoarele la încăzire de la municipalitate vor beneficia, de acum încolo, și cei cu venituri cuprinse între 900 și 1.000 de lei, dacă îndeplinesc toate condițiile.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

11 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

11 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

13 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

13 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

14 ore ago