Categories: Ultima ora

Baricadaţi în firmă, la miezul nopţii

Munceau noaptea, în clandestinitate! Este povestea unor muncitori de la o firmă din Dumbrăviţa, care lucrau fără forme legale. Ancheta ITM este în curs de desfășurare, societatea riscând o amendă de 100.000 de lei.

Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş au mers, azi-noapte, în control la o societate din Dumbrăviţa, despre care aveau informaţii că foloseşte munca la negru. Echipa ITM a ajuns în comuna de la marginea Timişoara în jurul orei 23, în timpul schimbului al treilea la o firmă care are ca obiect de activitate ambalarea detergenţilor. Paznicul nu a vrut să-i lase pe inspectori să intre în sediul societăţii comerciale, pentru acest lucru fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.

Odată ajunşi în interiorul firmei, cei de la ITM s-au trezit că nu găsesc niciunul dintre angajaţii acesteia, deaoarece oamenii se închiseseră voluntar într-o singură încăpere. „Am intrat foarte greu în această societate comercială, pentru că nu au vrut să deschidă. Ştim că sunt 30 de angajaţi baricadaţi într-o singură încăpere. Am vorbit cu patronii firmei, care ne-au spus că ne vor deschide în două minute. A trecut de atunci o oră, iar acum aceştia au telefoanele închise”, au spus inspectorii ITM. „Am avut o misiune dificilă în această noapte, pentru a le permite angajaţilor de la inspectoratul de muncă să intre în sediul acestei societăţi comerciale”, a declarat lt.col. Daniela Stanciu, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Timiş.

Inspectorii ITM au încercat, timp de mai multe ore, să-i determine pe muncitori să deschidă uşile birourilor, însă fără niciun succes.

Proprietarii firmei au permis accesul inspectorilor ITM în birouri, puțin înainte de ora 6, în această dimineață. În interior se aflau 62 de angajați, toți fără contracte de muncă. Oamenii au declarat că sunt în perioadă de probă. Ancheta este însă abia la început, iar societatea respectivă riscă o amendă în valoare de 100.000 lei.

Share
Published by
Alexandra Tudor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago