Categories: AdministratieSocial

Completări în al doisprezecelea ceas la hotărâri de consiliu

Au aprobat extinderea reţelei de canalizare în mai multe zone din oraş, dar, după doi ani, e nevoie de alţi bani pentru racorduri şi branşamente. Consilierii locali trebuie să voteze pentru asta în şedinţa de plen de luni.

Au trecut doi ani de când consilierii locali timişoreni au aprobat extinderea  la reţeaua de canalizare pentru câteva cartiere. Mai exact este vorba de şapte reţele: Fratelia, zona Cercului, Mehala zona Mesteacănului, Plopi – zona M.I. Tănase, Plopi – zona Parâng, zona Blaşcovici, Plopi – zona Repin şi Ciarda Roşie – zona Chevereşului. Totul bine şi frumos până acum, mai ales că zonele de periferie au mare nevoie de canalizare, că doar fac parte dintr-un oraş de cinci stele. Timişorenii care locuiesc în zonele respective au făcut în repetate rânduri adrese către primărie, pentru ca administraţia locală să se ocupe şi la modul practic de realizarea reţelelor de apă şi de canal pe cele 21 de străzi, dar şi de racordurile şi branşamentele la conducta principală, până la limita caselor. Conform legislaţiei, „racordul de la cămin spre reţea, inclusiv căminul de racord cu toate componentele sale, aparţine reţelei publice de canalizare, indiferent de modul de finanţare al acesteia” (Ordinul ANRSC nr. 88/2007, art 138, alin. 3). După doi ani de la aprobarea devizelor pentru lucrările respective, este nevoie de bani în plus, pentru 207 branşamente, 354 racorduri de canal, 453 metri liniari de reţea de apă şi 685 metri liniari reţea de canal. În medie, este vorba de aproximativ 200.000 de lei în plus, pentru fiecare sumă alocată deja. Consilierii locali trebuie să aprobe noile devize în plenul de marţi, 20 decembrie.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago