Conflictul Iancu – Contra a ajuns în plenul CJ Timiş

Consilierii judeţeni s-au întâlnit marţi, într-o şedinţă extraordinară, pentru a discuta modul în care va decurge, în continuare, colaborarea cu Poli Timişoara. La capătul unor interminabile dezbateri nu s-a ajuns însă la nicio concluzie, o întâlnire similară urmând să aibă loc săptămâna viitoare. Până atunci, fiecare grup politic va trebui să-şi formuleze o opinie clară vizavi de modul în care CJ Timiş va finanţa în continuare echipa de fotbal fanion a judeţului.

Săptămâna viitoare, la întâlnire urmează să participe şi consilierii locali, dar şi finanţatorul lui Poli, Marian Iancu. În urmă cu aproximativ o săptămână, preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, a promis o primă de 100.000 de euro echipei, pe motiv că şi-ar fi atins obiectivul la finalul turului (locul II). Mai mult, el a promis că va încerca, împreună cu grupul PD-L din CJ, să ofere un premiu şi mai mare. Ostaficiuc a încercat, marţi, să-şi onoreze promisiunea, propunând o primă mult mai mare. O problemă în jurul căreia s-a tot discutat a fost aceea că Poli are, către consiliul judeţean, o datorie de exact 180.000 de euro. Constantin Ostaficiuc a propus ca echipa să fie premiată cu 500.000 de euro, sumă din care să fie achitată şi datoria de 180.000 de euro. Restul de bani ar urma să ajungă la jucători sub forma unor premii. Aici s-a discutat faptul că jucătorii n-au fost plătiţi de câteva luni. Liberalii au susţinut, la rândul lor, ideea continuării finanţării echipei. PSD s-a abţinut de la discuţii, consilierul Marcel Mihoc afirmând că o finanţare a echipei este la marginea legalităţii. Evident, s-a discutat foarte mult şi pe marginea conflictului dintre Marian Iancu şi Cosmin Contra, unii consilieri luându-i vehement apărarea lui „Guriţă”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

10 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

11 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

13 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

13 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

14 ore ago