Categories: Economic

Prioritati in agricultura, cu fonduri UE

România are la dispoziţie, în perioada 2007 – 2013, aproximativ opt miliarde de euro alocate agriculturii, fonduri nerambursabile din partea UE. La aceşti bani se mai adaugă două miliarde de euro, contribuţia statului roman.

Prioritar, în România, fondurile merg către creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic, îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale. În procente, banii se împart astfel: 45% pentru creşterea competitivităţii, 25% pentru îmbunătăţirea mediului şi a zonelor rurale şi 30% pentru creşterea calităţii vieţii în zonele rurale şi pentru diversificarea economiei rurale.

Cei care vor să aibă parte de aceste fonduri nerambursabile pot depune proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri, modernizarea exploataţiilor agricole, creşterea valorii adăugate la produsele agricole şi forestiere, îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii. Pe lista alocării se mai află sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă, înfiinţarea grupurilor de producători, prima împădurire a terenurilor agricole, sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi şi încurajarea activităţilor turistice. Administraţiile locale pot accesa, de asemenea, bani pentru dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, dar şi pentru funcţionarea grupurilor de acţiune locală, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului. Documentaţia se depunde la Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Timiş, dar informaţii pot fi obţinute şi de la Direcţia Agricolă.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

49 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago