Prinși în dilema despre cine ne va face stadionul de 32.000 de locuri, Alfred Simonis sau Alin Nica, cine ne va ridica sala polivalentă de 16.000 de locuri, Nicolae Robu sau Dominic Fritz, neglijăm alte alegeri poate mai importante: cele europarlamentare. Și politicienii știu asta, iar pentru a ne scoate la vot și în această…
Supărările fermierului român și cât de greu i-ar fi fără Uniunea Europeană
Despre nemulțumirile fermierilor poți vorbi și în cheie lacrimogenă, și într-una demolatoare. E incontestabil că dincolo de secetă, tehnologia prost administrată pământului, piața și alte elemente mai mult sau mai puțin controlabile de tine, producător agricol, fermierii au trecut printr-o perioadă de bunăstare în ultimul deceniu. Deși, tactic sau nu, în fiecare an auzeam nemulțumiri…
Când coaliţia PSD – PNL alimentează „suveranismul” şi euroscepticismul mai mult decât AUR şi Şoşoacă
Cu consacratu-i rânjet pe faţă, inclusiv în momente sobre şi care te pun în dilema dacă omul e idiot sau fumează ceva tare, la câteva zile de la începerea protestelor transportatorilor şi fermierilor, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a ieşit în faţa ziariştilor ca să… nu spun nimic. Mă rog, nimeni n-a înţeles nimic din ce-a…
Rușinea cea de pe urmă a românului Grindeanu
“Hai să luăm anii, măcar anii de când am intrat în Uniunea Europeană, în 2007, vorbim de 15 ani. După 15 ani, să fii capabil tu, ca stat, diverse guverne, diverşi miniştri, de toate culorile, după aproape sau după 15 ani, mai bine de 15 ani să fii în stare de abia atunci sau acum…
Încrederea românilor în NATO şi UE a crescut masiv, după escaladarea conflictului din Ucraina. 77% dintre români vor spre Vest
Pe fondul amenințării Rusiei la adresa Ucrainei, încrederea românilor în NATO, UE, SUA și statele europene a crescut masiv. Aceasta este principala concluzie a unui sondaj de opinie Inscop realizat în luna ianuarie, după escaladarea conflictului de la frontiera dintre cele două foste republici sovietice. Potrivit sondajului, majoritatea românilor consideră că, în contextul creșterii riscului…
Răscoala de la 1907 MWh
O aliniere a astrelor în energie a făcut ca preţul la gaz să ajungă la un nivel pentru care cifrele nici nu mai contează. Chiar nu mai contează pentru 70-80% dintre români dacă metrul cub de gaz este acum 2,8 lei, iar la viitoarea prelungire de contract va fi 10 lei. De ce ne-ar mai…
Unitatea Centrală de Achiziții, prea ieftin, prea ca la UE!
După o lungă perioadă în care Timișoara n-a prea ieșit în media centrală cu ceva notabil, iar când a făcut-o arătam ca oamenii grotelor, trăind în apartamente reci din cauza crizei Colterm, o știre îi poate face pe români să zică din nou ”uite că acolo se poate!”. Nu e ceva senzațional, nu e metroul…
15 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană. Mesajul lui Klaus Iohannis
În urmă cu exact 15 ani, pe 1 ianuarie 2007, România intra oficial în Uniunea Europeană, îndeplinind astfel unul dintre cele mai mari deziderate de după 1990. Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul marcării acestor 15 ani. Apartenența României la Uniunea Europeană nu este „un dat”, ci se construiește prin solidaritate,…
Colorantul care nu mai este considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar va fi interzis în UE
Un colorant folosit la guma de mestecat, produse de patiserie, suplimente alimentare, supe şi bulion va fi interzis în UE începând din 2021. Este vorba despre dioxidul de titan. Statele membre au aprobat vineri propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022. Dioxidul de titan are…
Dacă UE nu ni l-ar fi dat și nouă, 99% dintre români și-ar fi dorit cu poftă vaccinul
Duminică, 27 decembrie, oricum am privi, va fi o zi istorică pentru „bătrânul continent”, implicit şi pentru România. După ce luni de zile am dus lupte grele cu virusul și cu prostia omenească, intrăm oficial în faza în care cu virusul va lupta vaccinul, iar noi rămânem cu restul. Da, mai nou, tot microbistul se…
Senatorul Nicu Fălcoi: “Europa nu e de acord cu abuzurile puse la cale de Dragnea și ai lui. Dar lupta cu această putere coruptă este a noastră”
Senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi spune că discutarea azi, la Bruxelles, a situației statului de drept în România și avertismentele referitoare la posibilitatea activării „opțiunii nucleare” (adică a Articolului 7 din Tratatul UE) în situația în care Guvernul va lua, prin OUG, măsuri care vor afecta sistemul judiciar sunt de o gravitate extremă.
Adoptând discursul lui Victor Ponta, Sorin Grindeanu atacă național-populismul PSD-ALDE
Fostul premier Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook, solicit politicienilor români să renunțe la discursul național-populist pe care unii dintre ei l-au adoptat în ultima perioadă. Nu e un secret, e vorba de un discurs la care au recurs tot mai mulți membri ai PSD și ALDE în ultimul timp.
Cinci blocuri se reabilitează cu bani de la UE. Robu: Nu putem garanta că nu apar probleme, cum au fost pe Calea Șagului
Încă cinci blocuri din Timișoara vor fi reabilitate termic cu bani de la UE. Contractul de finanțare a fost semnat joi, la primărie, suma nerambursabilă fiind de aproape 3,4 milioane de lei. PMT a reabilitat până acum, pe bani europeni, 50 de blocuri. Cel de-al 51-lea este încă în ceață.
Tramvaie și linii, creșe și strada Polonă : pentru ce vrea fonduri europene Primăria Timișoara și ce proiecte ține încă la sertar
Stăm foarte bine la atragerea de fonduri europene, iar cei care susțin contrariul sunt „specimene sunt cu suflete negre și minte puțină”. Primarul Nicolae Robu spune că timișorenii văd cât de multe lucruri s-au făcut în oraș, în ciuda faptului că nu și-a prea promovat realizările. PMT a depuse niște proiecte, dar nu pe POR – Axa 4, de unde vin banii pentru dezvoltare urbană.
Centura de Sud, în niciun caz mai devreme de 2022! Ce așteaptă CNAIR de la UE
Nu mai devreme de 2020! Abia atunci ar putea începe construcția efectivă a mult așteptatei Centuri de Sud a Timișoarei. O recunoaște CNAIR, în documentul prin care anunță că a depus proiectul pentru finanțare din bani de la UE. Oricum, licitația este încă blocată în instanță.
Călin Dobra, președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest), întrunit miercuri, la Timișoara, are o nouă conducere. Președinte este, pentru un an, Călin Dobra. Șeful CJ Timiș, iar Mircea Flaviu Bobora, omologul său de la Hunedoara, este vicepreședinte.
La răscruce de drumuri: România, între Europa și Teleorman
Noul șef interimar al Jandarmeriei Române provine din Teleorman. El se alătură astfel unei impresionante cohorte de teleormăneni numiți în funcții importante în statul român.
1,5 milioane de euro, bani europeni în Timiș, grație GAL Timișul de Centru
Grupul de Acţiune Locală Timişul de Centru a reușit să implementeze, de la începutul anului, proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro, din bani europeni. Suma se împarte aproape egal între sectorul public, privaţi şi ONG-uri.
CJ Timiș vrea aproape 10 milioane de euro pentru drumul spre Voislova
Reprezentanții Consiliului Județean Timiș vor bani europeni pentru a moderniza un drum interjudețean care face legătura cu județul Caraș-Severin. A fost ședință extraordinară, marți, pentru ca acest proiect să fie depus pentru finanțare.
Tramvaie noi cu bani de la UE. Robu vrea 40 de garnituri moderne
Și totuși se întâmplă! Primăria Timișoara vrea să cumpere nu mai puțin de 40 de tramvaie noi, o parte din ele pe fonduri europene. Banii provin din suma alocată pe Axa 4 – POR, de aproximativ 56 de milioane de euro. Până acum, PMT nu a depus niciun proiect pentru acești bani.