Categories: Social

Proiecte sociale, cu bani europeni

Clubul Rotary Timişoara Cetate accesează fonduri europene pentru a veni în sprijinul timişenilor aflaţi în dificultate. Primele trei proiecte derulate cu un astfel de sprijin financiar vor fi puse în practică la începutul noului an.


Clubul Rotary Timişoara Cetate grupează oameni de afaceri şi reprezentanţi ai diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare în diferite domenii. „În prima parte a anului rotarian, care începe în iulie, am reuşit să oferim burse de studii gratuite unui grup de 15 muzicieni, am sponsorizat Festivalul Busuiocul Remeţean, am oferit ajutor sinistraţilor din Moldova şi, împreună cu cele patru cluburi Lions din Timişoara, am constituit o alianţă pentru creşterea calităţii vieţii timişorenilor”, spune Mircea Stoian, preşedintele Clubului Rotary Cetate Timişoara.

Populaţia din mediul rural şi tinerii instituţionalizaţi care împlinesc 18 ani sunt categoriile sociale pentru care Clubul Rotary va dezvolta proiecte în viitorul apropiat. „Ne-am implicat în atragerea de bani europeni şi, în primele luni ale lui 2011, intenționăm să demarăm trei proiecte. Unul vizează tineri din mediul rural, pe care vrem să-i ajutăm să îşi înceapă propria activitate, iar al doilea are în vedere derularea unei campanii de conştientizare, tot pentru populaţia din mediul rural, a importanţei depistării şi tratării unor boli precum diabetul. Vrem să mergem în sate şi să facem analize specifice pentru cei care nu vin în oraş”, a explicat Gabriela Puskas, secretar Rotary Cetate. Un al treilea proiect se referă la tinerii instituţionalizaţi care împlinesc 18 ani, din care va fi selecționat un grup-ţintă. Ei vor fi ajutați să se integreze în societate și să-și găsească locuri de muncă și vor primi și consiliere.

Share
Published by
Alecsandra Stanici
Tags: ajutor

Recent Posts

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

12 minute ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

32 de minute ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

16 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago