Categories: Sport

Rusia şi Qatar, gazde de Cupă Mondială

Rusia şi Qatar vor găzui ediţiile campionatelor mondiale de fotbal din 2018, respectiv 2022. Rusia a învins în faţa Olandei şi a Belgiei, a Spaniei şi a Portugaliei, dar şi a Angliei. Qatar este cel mai mic stat în care s-a jucat vreodată un turneu final al CM.

Joseph Blatter, preşedintele FIFA, a anunţat că, în urma votului celor 22 de reprezentanţi din Comitetul Executiv al forului suprem, Rusia a ieşit învingătoare pentru organizarea CM din 2018. „Rusia iubeşte fotbalul şi ţara are tot ceea ce este necesar pentru ca CM din 2018 să se desfăşoare la cel mai bun nivel. Votul de azi înseamnă că se acordă credit Rusiei, capacităţilor sale, chiar dacă unele instalaţii sportive nu sunt finalizate”, a spus premierul Vladimir Putin, la aflarea veştii. Meciurile vor avea loc în 13 oraşe, dintre care cea mai mare arenă, „Lujniki”, se află în Moskova şi va avea o capacitate de aproape 90.000 de locuri. Contracandidatele Rusiei au fost Olanda, alături de Belgia, Spania, împreună cu Portugalia, şi Anglia. Pentru Cupa Mondială din 2022, Qatar a ieşit învingătoare, după ce a obţinut mai multe voturi decât SUA, Australia, Japonia şi Coreea de Sud. Qatar este cel mai mic stat din lume care va găzdui o ediţie a Cupei Mondiale, având o suprafaţă de 11.427 de kilometri şi doar 1,7 milioane de locuitori. Vor fi 12 stadioane pentru acest turneu final, jumătate dintre ele chiar în capitala Doha.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

17 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago