Categories: Sănătate

Tensiune între medici şi asistenţi

Sunt în aceeaşi barcă, dar trag la capete diferite! Şefii Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România spun că sunt discriminaţi, în comparaţie cu omologii lor de la Federaţia „Sanitas”, care reprezintă interesele asistenţilor medicali. Ambele sindicate sunt afiliate la confederaţii naţionale, medicii, la Cartel Alfa, iar asistenţii, la CNSLR Frăţia.

„O nouă «trădare» à la CNSLR Frăţia! Cerem din nou, public, o întrevedere cu preşedintele României, în aceleaşi condiţii de reprezentativitate precum cea cu Federaţia Sanitas din 20 octombrie, dar numai atunci când vom fi siguri că nu suntem niste simpli actori de vodevil, într-un dialog steril. Sperăm ca preşedintele să nu facă discriminări între sindicaliştii asistenţi medicali şi sindicaliştii medici”, spune Dan Pereţianu, vicepreşedintele Camerei Federative a Medicilor din România.

Reprezentanţii sindicatului medicilor sunt nemulţumiţi că lor nu li cere punctul de vedere în reforma sistemului de sănătate, când medicii sunt, de fapt, principalii actori ai acestuia, din moment ce ei au redactat raportul prezidenţial pentru sănătate, nu asistenţii. În plus, medicii susţin că sunt pregătiţi să demonstreze că lipsa de voinţă politică este cea care face sistemul să nu funcţioneze, dar şi că, în România, există inflaţie de acte medicale, capitol la care asistenţii medicali nu au nici o contribuţie. Sindicaliştii consideră, de asemenea, că universităţile produc prea mulţi medici, în comparaţie cu locurile de muncă din ţară. Ei propun o reformă a sistemului asigurărilor sociale de sănătate, prin crearea a cel mult zece case independente de sănătate în toată ţara.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

14 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

18 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

19 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago