FALT acuza primaria de abuz

Ajutoarele la încălzire stârnesc, în continuare, nemulţumiri. Conducerea Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara susţine că municipalitatea îi privează pe timişoreni de un drept stipulat prin lege.

FALT spune că nu există o limită de timp în care oamenii sunt obligaţi să depună actele prin care solicită ajutorul guvernamental pentru plata încălzirii locuinţelor. Potrivit reprezentanţilor PMT, cei care îndeplinesc condiţiile pentru a primi aceşti bani trebuie să aducă actele, în perioada 10 – 21 ianuarie, în cele 16 puncte operative ale S.C.Colterm S.A FALT spune însă că, potrivit prevederilor art. 162, alin. 8 din OUG nr. 5/2003, care reglementează aceste ajutoare, stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, fără să existe o limitare a perioadei în care se pot depune toate hârtiile necesare. „Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară a Primăriei Municipiului Timişoara comite un abuz prin limitarea perioadei de depunere a cererilor şi declaraţiilor pe proprie răspundere, în cele 16 puncte operative ale S.C. Colterm S.A, la intervalul 10-21 ianuarie, deoarece îngrădeşte drepturile consumatorilor individuali care îndeplinesc condiţiile prevăzute pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei pe parcursul sezonului rece, fără să existe un temei legal pentru aceasta”, a declarat Petru Olariu, preşedintele FALT. Maria Stoianov, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială a PMT, spune că regulile sunt făcute de cei de la Colterm. „Noi nu suntem responsabili pentru această problemă. Cei de la Colterm au o problemă. Dacă ei pot ţine punctele deschise mai mult timp, pe noi nu ne deranjează întrucât cererile se depun la Colterm”, a declarat Stoianov. Reprezentanţii societăţii de termoficare au refuzat să comenteze situaţia. „Ajutoarele guvernamentale nu sunt de competenţa Colterm. Noi oricum facem muncă voluntară, cei de la primărie să zică mersi”, a declarat directorul Colterm, Aurel Matei.

Share
Published by
Renate Simion

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago