Galbenelele si musetelul, plante minune in bolile de stomac

În ziua de azi, în secolul vitezei, când totul este contracronometru, când venim de la serviciu încărcaţi cu fel de fel de probleme şi, uneori, ajungem acasă la alte probleme, la un moment dat începem să simţim un „nod” în stomac.

Alteori avem senzaţia unei arsuri şi ne spunem că nu-i nimic grav, doar oboseala. Mai târziu, arsura apare tot mai frecvent, chiar şi în situaţii de relaxare, fără niciun motiv sau poate după o masă mai consistentă luată seara, când ne aducem aminte că nu am mâncat nimic. Uneori mai acuzăm durere (arsura fiind ceva cu care ne-am obişnuit), crampe musculare, care, în sfârşit, ne pun pe gânduri şi ne hotărâm să ne facem timp să mergem la medic.
Şi, surpriză, constatăm în cel mai bun caz că avem o gastrită simplă, alteori mucoasa stomacului fiind aşa de erodată, încât suntem la un pas de ulcer. Medicul ne face teste de sânge, să vadă dacă nu există şi faimoasa bacterie H. Pylori, care ne poate provoca aceste simptome, ne trimite la gastroenterolog să facem o ecografie sau o gastroscopie şi atunci intrăm în panică. La finalul consultaţiei ni se pune diagnosticul, ni se dă o reţetă, ni se recomandă un regim de viaţă şi de alimentaţie pe care-l ţinem mai mult sau mai puţin. Din păcate simptomele revin după o perioadă de timp.
Ce ştim? Stresul a fost şi va exista şi de acum încolo, alimentaţia, dacă nu suntem prea disciplinaţi şi cu voinţă, va fi cam la fel, de fumat rare cazuri când renunţăm. Este o soluţie pentru toate acestea?
Da, există: gălbenelele şi muşeţelul! Cum? Foarte simplu. Trebuie să ştiţi că gălbenele cicatrizează orice rană, iar muşeţelul curăţă tractul digestiv. Ar fi suficient dacă am bea zilnic două-trei căni de ceai din acest amestec de plante şi tractul nostru digestiv ar fi protejat de simptomele neplăcute ale gastritei sau ulcerului. De ce să stăm până nu mai putem de durere şi atunci să fim nevoiţi sa luăm medicamente, când putem preveni acest lucru? Stă în puterea fiecăruia dintre noi să prevenim simptomele neplăcute de boală, doar consumând acest amestec de plante sub formă de ceai.

Share
Published by
Lavinia Dirlea, medic Medicina generala
Tags: ceai

Recent Posts

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

2 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

2 ore ago

Elena Lasconi – Singura opțiune de încredere pentru o România pentru toți

În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 22 noiembrie 2024

Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…

2 ore ago

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

15 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

17 ore ago