Galbenelele si musetelul, plante minune in bolile de stomac

În ziua de azi, în secolul vitezei, când totul este contracronometru, când venim de la serviciu încărcaţi cu fel de fel de probleme şi, uneori, ajungem acasă la alte probleme, la un moment dat începem să simţim un „nod” în stomac.

Alteori avem senzaţia unei arsuri şi ne spunem că nu-i nimic grav, doar oboseala. Mai târziu, arsura apare tot mai frecvent, chiar şi în situaţii de relaxare, fără niciun motiv sau poate după o masă mai consistentă luată seara, când ne aducem aminte că nu am mâncat nimic. Uneori mai acuzăm durere (arsura fiind ceva cu care ne-am obişnuit), crampe musculare, care, în sfârşit, ne pun pe gânduri şi ne hotărâm să ne facem timp să mergem la medic.
Şi, surpriză, constatăm în cel mai bun caz că avem o gastrită simplă, alteori mucoasa stomacului fiind aşa de erodată, încât suntem la un pas de ulcer. Medicul ne face teste de sânge, să vadă dacă nu există şi faimoasa bacterie H. Pylori, care ne poate provoca aceste simptome, ne trimite la gastroenterolog să facem o ecografie sau o gastroscopie şi atunci intrăm în panică. La finalul consultaţiei ni se pune diagnosticul, ni se dă o reţetă, ni se recomandă un regim de viaţă şi de alimentaţie pe care-l ţinem mai mult sau mai puţin. Din păcate simptomele revin după o perioadă de timp.
Ce ştim? Stresul a fost şi va exista şi de acum încolo, alimentaţia, dacă nu suntem prea disciplinaţi şi cu voinţă, va fi cam la fel, de fumat rare cazuri când renunţăm. Este o soluţie pentru toate acestea?
Da, există: gălbenelele şi muşeţelul! Cum? Foarte simplu. Trebuie să ştiţi că gălbenele cicatrizează orice rană, iar muşeţelul curăţă tractul digestiv. Ar fi suficient dacă am bea zilnic două-trei căni de ceai din acest amestec de plante şi tractul nostru digestiv ar fi protejat de simptomele neplăcute ale gastritei sau ulcerului. De ce să stăm până nu mai putem de durere şi atunci să fim nevoiţi sa luăm medicamente, când putem preveni acest lucru? Stă în puterea fiecăruia dintre noi să prevenim simptomele neplăcute de boală, doar consumând acest amestec de plante sub formă de ceai.

Share
Published by
Lavinia Dirlea, medic Medicina generala
Tags: ceai

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

8 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

9 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

9 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

10 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

10 ore ago