Categories: JustitieUltima ora

L-au lasat nervii si a vrut sa-si dea foc în instanta

Un cetăţean austriac de origine română a vrut să îşi dea foc, joi dimineaţă, în sala de judecată a Tribunalului Timiş. Bărbatul umblă prin instanţe de mai bine de cinci ani, pentru a dovedi că este proprietarul unui imobil din Timişoara.

Joi dimineaţă, Stelian Alexandroniu a aflat că trebuie să aştepte încă o lună şi jumătate, pentru aflarea sentinţei. Exasperat, a ieşit din sala de judecată şi s-a dus la toaletă, unde şi-a aruncat substanţe inflamabile pe haine, dar şi pe un steag tricolor. A revenit în faţa instanţei şi, învelit în drapel, i-a dat acestuia foc cu o brichetă. Alexandroniu a fost imobilizat imediat, fiind ulterior evacuat de către jandarmi. Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost amendat cu 300 de lei pentru tulburarea liniştii publice şi pentru că a deranjat instanţa de judecată.
Povestea lui Stelian Alexandroniu e complicată. In 2004, bărbatul a cumpărat, printr-o agenţie specializată, imobilul situat pe strada Gării din Timişoara, la nr. 5 (fost 6). „Când am cumpărat casa, am găsit înăuntru nişte persoane care o ocupau fără a avea forme legale. Am descoperit apoi că sunt proprietari casei vecine, pe care o cumpăraseră de la primărie. În 2005 am deschis proces de evacuare, care a fost suspendat, ca urmare a unui alt proces demarat de persoanele care locuiau în casa mea şi voiau să devină proprietarii acesteia. Acest proces trenează pe rolul instanţeloor timişorene, unde se încearcă să se demonstreze că eu nu sunt proprietarul imobilului respectiv”, spune Alexandroniu. Imobilul a aparţinut înainte de revoluţie IJPIPS. După 1989, întreprinderea s-a transformat în SC Metropol SA şi a intabulat imobilul. Alexandroniu a cumpărat casa cu 24.000 de euro de la SC Metropol SA. Înainte de tranzacţie, în perioada 1999-2003, Primăria Timişoara a vândut casele din stânga şi din dreapta imobilului către persoane care închiriaseră apartamente în ele. Acestea locuiau, în realitate, în casa cumpărată de Alexandroniu. În 1998, când primăria a solicitat SC Administrarea Domeniului Public să facă apartamentarea uneia din casele vecine, proiectanţii au intrat, din greşeală, în casa cumpărată ulterior de Alexandroniu. Aceasta a fost împărţită, iar chiriaşii s-au mutat acolo. „Am făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişaora împotriva apartamentării greşite. Deşi termenul legal pentru a primi un răspuns sau o motivaţie este de şase luni, până acum nu s-a întâmplat nimic”, spune avocatul Eugen Ladanyi-Horgoş. Acesta are şi o explicaţie pentru tergiversarea procesului. „Primăria vrea să îşi spele greşeala pe capul clientului meu. Dacă câştigă, vor pica capete din aadministraţie”, susţine avocatul.
Stelian Alexandroniu s-a gândit deja la următoarea formă de protest. În 14 februarie, când Parlamentul European va discuta, la Bruxelles, primirea României în spaţiul Schengen, el va fi acolo, înfăşurat în drapelul naţional, pentru a-şi da din nou foc.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

7 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

20 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

29 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago