Categories: Zâmbete amare

Porumbacu, servitoarea si odrasla agramata

Traian Băsescu aduce, pe zi ce trece, tot mai mult cu distinsul Giovani Becali, cunoscut ca un mare geambaş de fotbalişti. Acelaşi stil rafinat de-a pune problema, acelaşi discurs academic, aceeaşi delicateţe şi sensibilitate în gesturi. Ce mai, o plăcere să-i asculţi, darmite să-i vezi! De altfel, ambii au ţinut săptămâna trecută prima pagină a ziarelor, umplând şi ecranele televizoarelor. Unul, pe motiv de Mutu, altul, pe motiv de supărare pe toată lumea. Ambii au făcut ce au făcut şi au aruncat cu materiale mirositoare în ventilator. Ce a ieşit? Li s-a întors înapoi în cap materialul.
Se spune că marile caractere la greu se văd. Lucru extrem de valabil şi în cazul celor doi. Din înaltul Olimpului din Cotroceni, Băsescu s-a simţit deranjat puţin de alianţa dintre PNL şi partidul-televiziune PC. Aşa că a pus punctul pe i, comentând despre frăţia dintre “Felix şi Porumbacu, Porumbelu (…)”. O aluzie clară la o ipotetică colaborare a lui Crin Antonescu cu fosta Securitate. Liderul liberal nu s-a lăsat mai prejos, afirmând că, în cazul în care Băsescu nu aduce probe la cele afirmate, “se comportă ca o servitoare proastă şi mahalagioaică, ce vorbeşte fără noimă prin oraş”. C-aşa-i în politica înaltă din Bucureşti: atacuri suave, replici fine. În schimb, Becali s-a dus la Florenţa pus rău pe harţă. Şi a “reuşit” să-l bage pe Mutu şi mai rău în rahat. Probabil că pe acolo nu sunt gustate prea tare flegmele de giboni.
După ce i-a luat de-a valma la rost pe Sarkozy, Merkel, Antonescu, Felix etc,. Băsescu şi-a adus aminte că mai sunt şi nişte rectori prin ţara asta. Pe care i-a luta la rost că încurajează prea mult nepotismul în instituţiile pe care le conduc. Numai că iar a primit o replică la care nu s-ar fi aşteptat, de această dată de la Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj: „Băsescu şi-a trimis odrasla agramată în Parlamentul Europei şi vorbeşte de nepotism”. „Odrasla” a ţinut cu tot dinadinsul să-i dea dreptate profesorului Marga. La finalul săptămânii trecute, a susţinut o conferinţă de presă la Sibiu, ocazie cu care şi-a demonstrat încă o dată extraordinarele abilităţi în a schingiui limba română. Cică în această săptămână vine şi la Timişoara, să chinuie şi pe aici sărmana limbă.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago