Categories: Social

Recalcularea pensiilor militare a fost amanata

Traian Băsescu a anunţat, după discuţiile cu factorii de decizie din guvern, că recalcularea pensiilor militare a fost amânată. Pensiile recalculate pe Legea 119 şi comunicate pensionarilor militari prin decizii rămân valabile.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, la Palatul Cotroceni, despre pensiile militare. El a declarat că guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă, pentru prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare până la 31 decembrie 2011. Altă măsură stabilită este aceea că pensiile recalculate pe Legea 119 şi comunicate pensionarilor militari prin decizii rămân valabile, atât cele care au crescut, cât şi cele care au scăzut. Şeful statului susţine că, până în prezent, au fost recalculate pensiile a 363 de generali, din care 176 au avut parte de creştere, iar restul, de scădere. „Din rândul coloneilor, 2.563 au creştere, 2.820 au scădere de pensie. În zona subofiţerilor, din cei 3.950 de maiştri-militari pentru care s-au recalculat pensiile, 3.859 au creştere. Este evident că noua lege, pe de o parte, pune în valoare generalii şi ofiţerii superiori cu carieră completă în Armată şi îi aduce acolo unde le e locul pe cei care au plecat înainte de termen. Armata oricum s-ar fi restructurat. Mulţi au preferat să ia banii fără să le spună nimeni să plece. În zona subofiţerilor se produce creşterea de pensii cea mai spectaculoasă şi eu cred că e corect. N-am văzut niciun colonel plecat din Armată cu prima de 30 de salarii sau 24 în vreun TAB cu bomba sub el prin Irak sau Afganistan. Baza Armatei Române sunt subofiţerii. Armata Română trebuie să-şi preţuiască subofiţerii şi să-şi respecte ofiţerii de carieră care-şi duc cariera până la capăt”, a declarat Băsescu. Până în prezent au fost recalculate 29.181 de pensii.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago