Categories: Stiri nationale

Seful Jandarmeriei, demis din cauza angajarilor ilegale

Şeful Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, şi prim-adjunctul său, Nicolae Rugină, au fost eliberaţi din funcţii şi puşi la dispoziţia MAI. Decizia a fost luată de ministrul Traian Igaş, în urma implicării celor doi în cazul angajărilor ilegale din Jandarmerie.

Anunţul demiterii celor doi a fost făcut, luni, de secretarul de stat Ioan Dascălu. Alături de cei doi au fost disponibilizaţi colonelul Marian-Valentin Grigoroiu, şef Direcţie 1, direcţia resurse umane, şi Ion Valentin Opriţescu, director general, direcţia generală financiară. Olimpiodor Antonescu a fost numit şeful Jandarmeriei Române în octombrie 2009. Înainte de a ocupa această funcţie, timp de patru ani, el a fost prim-adjunctul acestei instituţii. De-a lungul timpului, Antonescu a fost implicat în mai multe scandaluri, ultimul fiind cel al angajărilor ilegale din Jandarmerie. La începutul lunii ianuarie, Corpul de Control al ministrului de Interne a întocmit un raport în care sesiza că în cadrul Jandarmeriei au fost ocupate ilegal trei posturi. Potrivit raportului, trei ofiţeri au trecut examenul pentru intrarea în Jandarmeria Română deşi aveau nereguli în dosare. Deblocarea posturilor a fost făcută la propunerea conducerii Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu aprobare din partea secretarului general al Ministerului de Interne. Secretarul general al Internelor a demisionat din funcţie încă de la sfârşitul anului trecut. Ulterior, ministrul Igaş a dispus sesizarea Parchetului General pentru a face o anchetă în acest caz. Infracţiunile vizate de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică sunt abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi fals în declaraţii.

Share
Published by
observator@debanat.ro

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago