Categories: SocialUltima ora

Teste ADN pentru copilul vandut in rate

Autorităţile române au solicitat ajutorul Poliţiei franceze, în cazul băiatului vândut de părinţi unor romi cu reşedinţa în suburbia pariziană Alfortville. Repatrierea lui va fi posibilă numai după condamnarea celor implicaţi în vânzarea lui, în funcţie de decizia judecătorului.

Anchetatorii români le solicită francezilor să recolteze probe ADN de la copil, aceastea urmând să fie comparate cu ale lui Nelu Moldovan şi ale Rodicăi Lăcătuşu. „Cerem sprinjin autorităţilor franceze pentru prelevarea de probe biologice ADN necesare în vederea stabilirii filiaţiei dintre copil şi cei doi concubini arestaţi marţi seara. În funcţie de cum vor evolua lcururile, vom cere ajutor de la poliţia franceză pentru aducerea în ţară a celor doi cumpărători ai minorului”, a declarat procurorul Mircea Andreş, coordonatorul DIICOT.
Surse apropiate anchetei spun că Pierre-Michel Zimbru, minorul vândut de părinţii naturali, Nelu Moldovan şi Rodica Lăcătuşu, unor romi originari din Satu-Mare, va fi preluat de autorităţile de protecţie civilă franceze. De asemenea, Firuţa Lăcătuşu (fostă Zimbru), femeia care l-a cumpărat, urmează să fie reţinută şi anchetată. Abia după condamnarea celor implicaţi în vânzarea copilului, în funcţie de cele stabilite de judecător, vor fi făcute demersurile pentru repatrierea băiatului. Nelu Moldovan şi Rodica Lăcătuşu au fost prinşi, în noaptea de luni spre marţi, în timp ce încasau o ultimă tranşă din banii pe care îi primeau pentru că, în 2004, şi-au vândut, în Franţa, băieţelul. În 2003, Moldovan şi Lăcătuşu au ajuns în Alfortville, o suburbie a Parisului, unde i-au cunoscut pe Firuţa şi Vasile Zimbru, din Satu-Mare, cetăţeni români cu reşedinţă în Franţa. Băieţelul s-a născut în septembrie 2004, la maternitatea din suburbia pariziană, fiind înregistrat ca Pierre-Michel Zimbru. După naşterea copilului, părinţii au primit 3.000 de euro. În noiembrie acelaşi an au încasat alţi 600 de euro, iar peste câteva zile, încă 900 de euro. Ultimii 600 de euro au fost viraţi prin Western Union şi ridicaţi în momentul flagrantului. „Din documentele primite de la statul francez rezultă că minorul este în grija Firuţei Lingurar (după divorţ), care primeşte de la statul francez ajutor social 400 de euro lunar şi drept la locuinţă gratuită”, a declarat procurorul Floarea Hodor.

Share
Published by
Alecsandra Stanici
Tags: copilfranta

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

2 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

5 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

5 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

6 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

6 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

6 ore ago