Categories: Ultima ora

Vanzatorii de copii, arestati preventiv

Curtea de Apel Timişoara a decis, în această seară, arestarea preventivă pe 29 de zile a celor doi romi care şi-au vândut copilul. Iniţial, magistraţii de la tribunal hotărâseră judecarea acestora în stare de libertate.

La aflarea deciziei tribunalului, procurorii DIICOT au făcut recurs, astfel că Nelu Moldovan şi Rodica Lăcătuşu îşi vor petrece următoarele 29 de zile în arestul poliţiei. Ei au fost prinşi, în noaptea de luni spre marţi, în timp ce încasau o ultimă tranşă din banii pe care îi primeau pentru că, în 2004, şi-au vândut, în Franţa, băieţelul. În 2003, Moldovan şi Lăcătuşu au ajuns în Alfortville, o suburbie a Parisului, crezând că vor găsi de lucru. Aici i-au cunoscut pe Firuţa şi Vasile Zimbru, din Satu-Mare, cetăţeni români cu reşedinţă în Franţa. Băieţelul s-a născut în septembrie 2004, la maternitatea din suburbia pariziană. El a fost înregistrat în acelaşi an la primăria din Satu-Mare, fiind botezat Pierre – Michel Zimbru. După naşterea copilului, părinţii au primit 3.000 de euro. În noiembrie acelaşi an au încasat alţi 600 de euro, iar peste câteva zile, încă 900 de euro. Ultimii 600 de euro au fost viraţi prin Western Union şi ridicaţi, în momentul flagrantului, la agenţia Raiffeissen din Jibou. „Din documentele primite de la statul francez rezultă că copilul este în grija Firuţei Lingurar (după divorţ) pentru că primeşte de la statul francez ajutor social 400 de euro lunar şi drept la locuinţă gratuită”, a declarat procurorul Floarea Hodor. Surse din rândul anchetatorilor susţin că Rodica Lăcătuşu a fost condamnată pentru ultraj, iar „mama adoptivă” are şi ea antecedente penale.
Avocatul apărării a susţinut continuarea cercetărilor în stare de libertate, motivând că romii au fost păcăliţi să-şi vândă copilul, ei având atât un nivel intelectual redus, cât şi dificultăţi de comunicare în română şi franceză. „Vrem să fim liberi, că mai avem doi copii acasă şi trebuie să-i creştem. Ne-au păcălit, ne-am dus la muncă acolo şi şi-au bătut joc de noi”, a declarat, în faţa instanţei, Nelu Moldovan. Cei doi romi au spus că regretă fapta comisă, însă asta nu i-a impresionat pe judecători.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago