Categories: Sport

Alexa, „dubla” pentru echipa nationala

Naţionala de fotbal a României participă la ediţia a XIII-a a „Cyprus Cup”. În primul meci, tricolorii au întâlnit Ucraina, formaţie ce s-a impus după loviturile de departajare.

Răzvan Lucescu a început meciul cu doi alb-violeţi titulari: Pantilimon şi Alexa. Portarul lui Poli nu a avut însă o evoluţie strălucitoare, greşind la primul gol. Adversarii tricolorilor şi-au dublat avantajul după 30 de minute, dar Dan Alexa a fost în formă maximă. Mijlocaşul lui Poli a deschis scorul pentru România în minutul 33, după un corner bătut de Raţ. Faza s-a repetat şi 10 minute mai târziu. Jucătorul lui Şahtior Doneţk a executat din nou o lovitură de la colţul terenului, Papp a recentrat până la căpitanul alb-violeţilor, care a stabilit din nou egalitatea. În repriza secundă a intrat pe teren şi cel de-al treilea polist convocat de Lucescu, Ianis Zicu, care l-a înlocuit pe fostul golgeter al Timişoarei, Gigel Bucur. Scorul de 2-2 la pauză s-a menţinut până la expirarea timpului regulamentar, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare. Tricolorii au avut însă ghinion. Ianis Zicu a fost primul din tabăra tricolorilor care a executat loviturile şi primul care a ratat. Nici Papp nu a reuşit să înscrie, apoi însă Ganea şi Raţ au înscris. Pentru ucraineni, singurul care a ratat lovitura de la 11 metri a fost Gusev. Scor final România – Ucraina 4-6.
„Am început bine jocul şi nu au fost probleme. Am luat gol din lovitură liberă destul de uşor, ne-am debusolat şi am luat şi al doilea gol. Apoi am arătat dorinţă de a lupta până la capăt şi apreciez asta. Îmi pare rău că nu ne-am bucurat la finalul penalty-urilor”, a afirmat selecţionerul Răzvan Lucescu, care a spus şi că, în următorul meci, Ianis Zicu va intra pe teren încă din primul minut. „Ucraina e o echipă mai experimentată. Noi am intrat mai greu în joc, dar ne-am revenit ulterior. Mă bucur că am marcat, dar regret că nu am reuşit să câştigăm şi să ne calificăm în finală, alături de Suedia”, a spus, la final, Dan Alexa.
În cealaltă partidă, Suedia a învins gazdele cu 2-0. Astfel, tricolorii vor evolua miercuri, cu Cipru, în finala mică a competiţiei, în timp ce Suedia şi Ucraina se vor lupta pentru primul loc. România joacă de la ora 20,30, iar partida va fi transmisă în direct de TVR2.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago