Categories: Klaus VaterlandOpinii

Presedintele hipiot n-are oi, dar vine unul cu capre

Nu ştiu dacă Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş, a făcut manevre financiare cu banul public, trafic de ţigarete sau de carne vie, dacă bea pe burta goală, preacurveşte sau are doar simpla vină că este lider PDL. Nu ştiu nici dacă ţine cu Blaga sau vrea să-l abandoneze pe „Zeus” pentru binele partidului. Ce ştiu însă este că are gusturi fine şi tare mă bucur că judeţul în care trăiesc este reprezentat de o persoană care ar asculta cu plăcere Janis Joplin, iar numele de „The Boomtown Rats” nu-i aduce mai degrabă cu vreo firmă de deratizare condusă de domnul Bob Geldof, de pe urma căruia ar putea smulge un comision. În urmă cu ceva vreme, răspundea pentru un chestionar legat de hobby-uri, spunând că i-a plăcut filmul „Hair” al lui Milos Forman, când putea foarte bine să zică „Garcea şi oltenii”, în regia lui Sam Irvin. Nu întâmplător, sala multifuncţională a consiliului judeţean a găzduit săptămâna trecută un prim concert, „la rece”, oferit de Bega Blues Band, când la fel de bine putea să găzduiască recitalul lui Puiu Codreanu sau Fernando de la Caransebeş, în ideea că gusturile nu se discută, mai ales dacă adună şi voturi. Ce hore şi doine de toată frumuseţea ar fi vuit „unplugged” în multifuncţională, dacă ne trezeam cu alde Gheorghe Flutur în fruntea judeţului! Tot stau şi mă gândesc pe ce deal din Timiş ar fi scris Flutur cu mii de ovine „Banat”, „Timiş-Torontal” – că doar nu era să scrie „Bucovina” – dacă moldavul cu nume de lepidopteră ar fi fost el preşedintele CJ Timiş. Dar zilele n-au intrat în sac şi nici voturile în urne. Domnule Bojin, nu vă supăraţi, am şi eu o întrebare: mai aveţi caprele alea la Secaş?

Dacă tot s-a semnat protocolul Uniunii Social Liberale în Timiş, iar Titu Bojin e pe cai mari pentru funcţia de preşedinte al CJ şi senatorul Robu e pe nişte cai mai mici, nişte ponei, pentru funcţia de „Gheorghe Ciuhandu”, să nu lăsăm pradă uitării faptul că doamna de fier forjat a uniunii, conservatoarea Maria Grapini, a indus în eroare presa prezentă la făcăciune, pozând la prezidiu lângă o poşeta „Prada”, care era, de fapt, a pesedistei Emiliei Milutinovici. Partea bună pentru doamna Grapini este că nu poşeta e adevărata pradă a dânsei. Vestea rea pentru liberalii cu mari aşteptări electorale este că prada doamnei Grapini pare să fie o poşetă, dar mai degrabă e o poziţie eligibilă pentru parlamentarele din 2012, dacă tot va pune osul din greu la rezultatul domnului Robu la primărie.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago