Categories: Cultura

„A murit un actor. A murit Utu”

A luptat cu boala timp de o săptămână, dar n-a reuşit să învingă. A plecat dintre noi la 29 de ani, lăsându-şi în urmă, înmărmuriţi, familia şi prietenii. Ioan Strugari, actor la Teatrul Naţional din Timişoara, a murit, duminică, înainte de a fi apucat să-şi spună până la capăt partitura.

Prietenii îi spuneau Uţu şi, la 29 de ani, era unul dintre cei mai îndrăgiţi actori ai Naţionalul timişorean. Sâmbătă ar fi trebuit să urce, din nou, pe scenă, în „Suntem happy!”. La ora programată pentru începerea spectacolului însă, Uţu era internat, de mai multe zile, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, diagnosticat cu mielită, o infecţie a măduvei spinării. Familia şi prietenii l-au vegheat întruna şi s-au rugat pentru ca organismul lui să învingă boala. Era paralizat şi respira doar cu ajutorul aparatelor, dar toată lumea a sperat într-o revenire. Mai ales că, la un moment dat, tânărul părea să se simtă bine. Duminică însă, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, inima lui Uţu Strugari s-a oprit pentru totdeauna. „A murit un actor. A murit Uţu. Nu sunt niciodată cuvinte îndeajuns de potrivite pentru a vorbi despre moartea unui tânăr, despre moartea unui prieten drag, despre moartea unui profesionist. (…) Actorul Ioan Strugari a plecat spre o lume mai bună la numai 29 de ani, după o luptă inegală cu o boală pe cât de perfidă, pe atât de necruţătoare. Îţi mulţumim pentru anii în care ai fost colegul nostru, îţi mulţumim pentru dragostea cu care ai ales să te dedici scenei. Îţi mulţumim pentru zâmbetul cu care ai înfruntat absurdul unei boli, pentru glumele cu care ne-ai îndulcit durerea de a te vedea luptând pentru viaţă. Îţi mulţumim pentru că ne-ai arătat tuturor ce înseamnă speranţa, chiar dacă ne-a fost dat să o vedem apoi prăbuşindu-se. Îţi mulţumim pentru că ai fost cel care va rămâne mereu în sufletele noastre Uţu”, spun, într-un comunicat, colegii de la TNT, aflaţi în stare de şoc. Ioan Strugari va poposi pentru ultima dată la Teatrul Naţional, locul pe care l-a iubit atât de mult, luni. Sicriul său va fi depus în Holul cu Coloane, pentru ca toţi cei care l-au îndrăgit să-şi poată lua rămas bun de la el.

Share
Published by
Vlad Stoian
Tags: moarte

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

58 de minute ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

O oră ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago