Categories: Klaus VaterlandOpinii

Pubertate de opinie

Nu ştiu cum funcţionează autonomia organizaţiilor de tineret ale filialelor timişene de partide politice şi tare sunt curios dacă ideile astea năstruşnice clocite de juniori sunt autorizate de bătrânet sau trebuie să le încadrăm pur şi simplu la derapaje specifice vârstei. Liberalii au avut în două rânduri ideea „genială” de-a purta măşti cu Elena Băsescu, Elena Udrea, Băsescu ăl bătrân, Boc, Blaga şi alte personaje pedeliste, până ce le-a atras cineva atenţia că în politica de azi nu e bine să faci mişto de adversar fără frână, că nu se ştie când ajungi ca Elena Udrea, de la speranţă liberală la pedelistă consacrată. Plus că recuzita era jalnică, de unde pot trage concluzia că liberalii seniori, pe lângă că sunt blazaţi, mai sunt şi zgârciţi şi nu investesc mai mult de doi lei pe cartoane îndoite în toată această acţiune de promovare a doctrinei liberale, pe ateliere. În replică, tinerii de la PDL Timiş s-au tot gândit din greu câteva luni ca să decidă că maxima răzbunare, crâncenă chiar, ar fi să le facă liberalilor curăţenie în faţa sediului, lustruind câteva fragmente de baner galben cu abrevierea PNL. Morala? Preşedintele Nicolae Robu nu e bun de primar, dacă nu e bun nici măcar de administrator de filială cu sediul murdar pe faţadă.

Dacă aş fi tânăr liberal pitit în sediul de pe Vasile Alecsandri la ceas de curăţenie de primăvară PDL aş replica la acţiunea democraţilor cu „Nişte fraieri!”. Dar, cum nu mai sunt tânăr, nu zic nimic, doar mă gândesc că junii PDL sunt ori afoni total în politica locală şi fac pe plac ţărăniştilor lui Gheorghe Ciuhandu – care nu mai au nici filială, de unde să mai aibă tineri? – ori sunt atâta de subtili încât ne transmit astfel că domnul Ciuhandu va candida la primărie susţinut de PDL. Firesc ar fi ca acum liberalii să-şi ia măştile cu Gheorghe Ciuhandu şi una cu Viorel Sasca pe bicicletă şi să atragă atenţia publicului că banerul galben aplicat pe faţada sediului PNL Timiş a ajuns atât de mizerabil nu pentru că nu l-au spălat peneliştii de şase ani, ori opt, nici ei nu mai ştiu, ci pentru că oraşul este îngrozitor de prăfuit, că particulele de praf din aer depăşeşte praful admis de Uniunea Europeană. Prin urmare: „Oraş murdar, primar Ciuhandu negospodar, baner PNL mizerabil, jos Băsescu!”.

Temeinic ar fi să ne întrebăm când intră in scenă tineretul PSD Timiş şi cu ce ne va surprinde el. Cu măşti cu bustul lui Ciuhandu, cu măşti cu jeep-ul lui Ostaficiuc şi Ghiţă Ciobanu luptător anticorupţie sau cu măşti cu Titu Bojin şi Adam Crăciunescu, exponenţii taberei bătrânilor retrograde? Nu, tind să cred că tinerii social-democraţi au depăşit demult această etapă a copilăriei, ei aprofundând tematici mult mai ample ale societăţii noastre. De pildă, lupta cu etnobotanicele, pictorialele din revistele pentru adulţi, dar şi şcolile de vară unde tinerii şi tinerele PSD se dezbracă de orice prejudecăţi şi inhibiţii, chiar şi de costumele Armani, cele de Miss sau chiar costumele de baie, să moară de ciudă puştii ăia necopţi de la PNL şi PDL.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

2 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

2 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

9 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

12 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

12 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

15 ore ago