Categories: EconomicUltima ora

Angajari tot mai multe in 2011

Angajatorii români raportează cele mai puternice intenţii de angajare din 2009 şi până în prezent. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de compania Manpower, pe un eşantion reprezentativ de 751 angajatori din România.

Angajatorii români anticipează o creştere a volumului angajărilor pentru trimestrul 2 al doilea din 2011. Previziunea este cea mai optimistă din ultimii doi ani. „La început de an, companiile sunt în ceea ce priveşte planurile de angajare, deoarece, de cele mai multe ori, nu deţin o viziune completă asupra strategiei privind personalul, în contextul tendinţelor schimbătoare ce caracterizează piaţă muncii”, spune Eliza Nechifor, coordonator marketing & comunicare al Manpower România. Aceasta susţine că rezultatele pozitive demonstrează faptul că piaţă muncii va fi martoră unor schimbări importante. „Companiile încep să realizeze că strategiile privind resursele umane sunt critice, în contextul planificării pe termen lung, oferind organizaţiilor care le aplică expertiză şi inovaţia de care au nevoie pentru a-şi menţine competitivitatea şi succesul în mediul de afaceri post-recesiune. Se întrevăd semne clare ce indică un nivel mai ridicat de încredere al companiilor. Cel mai probabil din acest motiv, anumiţi angajatori sunt dispuşi să crească numărul de angajaţi la începutul celui de-al doilea trimestru al lui 2011 şi să investească în personalul de care au nevoie”, a mai spus Nechifor.
Potrivit studiului Manpower, cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor găsi cele mai mari oportunităţi în industria prelucrătoare şi industria extractivă. Perspectivele de angajare oferă semnale pozitive şi pentru sectorul de servicii în resurse umane. O creştere moderată este prognozată în agricultură, vânătoare, silvicultură, construcţii şi comerţ.
La nivel regional, angajatorii din şase din cele opt regiuni analizate în România prognozează o creştere a nivelului angajărilor pe parcursul trimestrului următor. Cele mai optimiste previziuni de angajare sunt raportate de angajatorii din regiunea Sud-Est. În acelaşi timp, se previzionează o creştere stabilă a angajărilor în Centru. Angajatorii din regiunile Sud-Vest şi Nord-Est anticipează totuşi descreşteri ale activităţii de angajare.

Share
Published by
Alecsandra Stanici
Tags: manpower

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

4 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

4 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

7 ore ago