Categories: Economic

Case de vacanta la superoferta

Preţul caselor de vacanţă a scăzut cu până la 52,4% de la începutul anului 2008 până în prezent, conform unei analize realizate de specialiştii de la www.imobiliare.ro, principalul portal de anunţuri imobiliare din România.

„Reducerile de preţ au fost resimţite atât pe segmentul de top, cât şi pe cel al caselor de vacanţă ieftine”, spun agenţii imobiliari. Cea mai mare scădere de preţ în această perioadă a fost înregistrată de proprietăţile de acest tip din judeţul Braşov. Urmează cele din judeţele Constanţa, Prahova şi Ilfov. La nivel naţional, cele mai multe oferte sunt în Constanţa, Ilfov, Braşov, Prahova şi Hunedoara. În Ilfov, majoritatea caselor de vacanţă disponibile sunt situate în Snagov şi Corbeanca şi se înscriu în segmentul de top, la fel ca cele din judeţele Prahova şi Braşov. În schimb, în zone turistice mai puţin consacrate există numeroase oferte pentru toate buzunarele. Primul loc în topul celor mai accesibile case de vacanţă este ocupat de o casă cu trei camere din localitatea Luncoiu de Sus, judeţul Hunedoara. Construcţia este amplasată pe un teren de 2.800 de metri pătraţi. Are toate utilităţile şi încălzire cu teracotă. Preţul solicitat pentru acest imobil este de 15.000 de euro. Locul al doilea în top este ocupat de o casă de vacanţă din Poiana Câmpina, zona Iedera, judeţul Dâmboviţa, care este scoasă la vânzare la un preţ de 19.500 de euro. Pe locul trei se situează o casă din cărămidă din comuna Boldu, judeţul Buzău. Imobilul are cinci camere şi se vinde împreună cu cinci ari de viţă-de-vie şi un teren agricol de 25.000 de metri pătraţi, pentru 20.000 de euro. Principala atracţie a zonei este un lac pe care se practică pescuitul. Urmează o casă situată în Runcu, judeţul Dâmboviţa. Topul celor mai ieftine case de vacanţă este încheiat de o casă bătrânească bulgărească în comuna Cornu, judeţul Constanţa. Casa are două camere, baie şi bucătărie şi o suprafaţă utilă de 100 de metri pătraţi. Lansat în ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

12 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

13 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

18 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago