Categories: Afaceri

Energia regenerabila castiga teren in Timisoara

Energia regenerabilă și avantajele ei au fost prezentate de ADR în două dintre investițiile din Timișoara. Una este complexul de birouri City Business Center din Piața 700, unde cel de-al patrulea modul va utiliza un sistem inteligent de urmărire a eficienței utilizării energiei care va duce la o micșorare a costurilor.

Cel de-al doilea exemplu este compania Siliken, din Parcul Industrial Incontro, din Calea Șagului, producător spaniol de panouri solare ce activează în Timișoara de la începutul acestui. „În cea de-a patra clădire va funcționa un centru de afaceri modern, destinat mai ales firmelor inovative. Cred că aici vor fi aproximativ 25 de societăți cu activitate în domeniul IT, cercetare sau inginerie. În total vor fi 7.000 de metri pătrați alocați strict pentru birouri, la parter vor fi oferite diverse servicii iar la mezanin va fi amenajat un centru de conferințe modern”, a spus Ovidiu Șandor, directorul societății care deține complexul de birouri. Cea de-a doua investiție localizată cu sprijinul ARD Vest în Timișoara, compania Siliken, a produs primul panou solar în Timișoara în 28 februarie. „În 2008, din cauza modificării legislației spaniole, piața a picat, așa că ne-am schimbat strategia și ne-am internaționalizat. Am ales Timișoara, în România, pentru că mâna de lucru este mai ieftină, oamenii ne înțeleg limba, pentru că mulți au fost să lucreze în Spania. În plus, Timișoara are o localizare strategică în Europa, cu dechidere către piețele din Germania și Cehia și curse aeriene regulate, de trei ori pe zi, către Valencia”, a spus Antonio Navarro, director Siliken. Manufacturing.
ADR Vest promovează două proiecte foarte importante în domeniul energiilor regenerabile, cu fonduri europene: FRESH (Promovarea modelelor de dezvoltare economică sustenabilă la nivel regional) și CO2FREE (Cooperare în vederea sprijinirii utilizării și eficientizării energiei regenerabile).

Share
Published by
Artemia Simeria
Tags: energii

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

9 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

9 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

12 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

13 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

15 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

17 ore ago