Categories: OpiniiZâmbete amare

Cum pacalim Europa cu un fost militian, Guta si Salam

După mai bine de doi ani de lucrări şi la un an de când trebuia finalizat, în toamna lui 2010 a fost inaugurat, în fine, Bastionul Theresia. Şi nu o dată, ci de vreo două-trei ori, să fie cu noroc, că o dată chiar Nuţi Udrea i-a tăiat panglica. Nu mai contează că, după câteva săptămâni, cădea tencuiala de pe pereţi. Problema cea mare era cum să fie închiriate spaţiile, astfel încât toată lumea să fie mulţumită şi, normal, câştigată într-un fel. Aşa că s-a făcut un regulament, cică după norme europene. Conform acestuia, toate spaţiile vor avea conotaţii culturale: librării, expoziţii, vinoteci, galerii de artă, florării. cafenele, cofetării etc. Asta aşa, ca să nu se înghesuie tot cârnăţarul care vrea să-şi întindă grătarul cu mici şi butoiul de bere în ditamai aşezământul cultural. (Ca o paranteză, într-o bere bună găseşti mai multă cultură decât într-o cafenea plină de fandosiţi şi curve ieşite la pescuit. Părerea mea.) Dar românii sunt din naştere descurcăreţi şi, dacă ai norocul să fi fost miliţian, în mod cert eşti de două ori mai descurcăreţ, eşti chiar şmecher. Iar dacă te cheamă şi Dorin Epure şi eşti prieten la cataramă cu toţi grangurii oraşului, fie de la primărie, fie de la CJT, „aranjamentul cultural” e ca şi făcut. Trebuie spus că e vorba de acelaşi Epure cercetat penal, la pachet cu şeful Direcţiei Patrimoniu din Primărie, Nicuşor Miuţ, şi secretarul aceleiaşi instituţii, Ioan Cojocari, pentru un şmen imobiliar la clubul său Heaven.
Omul a găsit soluţia. A făcut la Bastion un „centru de pregătire a tineretului”. Tare, nu? Adică o discotecă în toată regula. Cu alcool, „substanţe” de orice fel, iar la inaugurare a participat şi manelistul Florin Salam. Venit probabil pe post de profesor întru „pregătirea” tineretului. Sunt aşteptaţi la training şi alţi mari „profesori” precum Guţă, Adi Minune, Nicu Fermecătorul, Gicu Talent şi Fernando de la Caransebeş. Un om normal îşi pune întrebarea: toată lumea e proastă şi un singur deştept, pe nume Epure? Aşa o fi. Şeful CJT, Constantin Ostaficiuc, dă din umeri: nici usturoi n-a mâncat, nici gura n-ar trebui să-i miroasă. Nici n-a auzit de Zambara, clubul lui Epure. Aşa neştiutor cum se face, probabil n-a auzit nici de fostul miliţian, liderul entertainment-ului din Timişoara. Aşa cum nici Gheorghe Ciuhandu n-a auzit de el în 2004, când şi-a lansat candidatura la primărie la un club al lui Epure. La fel, nici Miuţ sau Cojocari care i-au perceput lui Epure chirie pentru 3.000 de mp, cu toate că acesta a primit de la primărie 15.000 de mp. Nici Ostaficiuc n-a auzit de acest scandal, când i-a închiriat lui Epure spaţiul la Bastion pentru a face „pregătirea” tineretului. Dacă aşa vor merge în continuare lucrurile, aşteptăm cu interes ca librăriile să fie dotate cu bare de inox. După ora 11 seara, bibliotecarele vor face aici cursuri de striptease. La florării se vor vinde ţigări fără timbru. La expoziţii vor prezenta cei mai mari falsificatori de artă din Europa. La cafenele, normal, etnobotanice, iar la vinoteci, whisky de contrabandă. Hai, că iar le-am tras-o la europeni! Că ne furăm singuri căciula nici că mai contează.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago