Categories: Social

In Gara de Nord nu misca niciun tren

Trenurile din Gara Timişoara Nord au tras pe dreapta. Le fel şi în celelalte gări din municipiu. Niciun tren nu pleacă din staţii până la ora 9, timp de două ore, pe durata grevei de protest. Sunt oprite, numai în jurul Timişoarei, 96 de trenuri, inclusiv unele internaţionale.

Pe lângă revendicările la niovel naţional, ceferiştii din sectorul Mişcare – Comercial al Regionalei Timişoara, au o cerinţă specială. „Este al treilea punct pe lista revendicărilor noastre. Solicităm accelerarea programului de absorbţie a fondurilor europene pentru investiţii în infrastructura feroviară, pentru că, deşi de aici au fost daţi afară nenumăraţi oameni, nu se vede niciun fel de investiţie în infrastructură”, spune Mitică Apostu, liderul de sindicat al ceferiştilor din Mişcare – Comercial. Celelalte revendicări ţin de buget şi disponibilizări. „Protestăm împotriva inexistenţei, încă, a unui buget de venituri şi cheltuieli pe segmentul Călători – Infrastructură, care ne împiedică să semnăm contractul colectiv de muncă. De asemenea, ne opunem intenţiei de disponibilizare, în 2011, a 7.500 de ceferişti, pe lângă cei 12.000 daţi afară anul trecut”, a mai spus Apostu. Ceferiştii au oprit trenurile marţi dimineaţă nemulţumiţi de contractele colective de muncă, pe care refuză să le semneze. Ca atare, la ora 7 fix, călătorii au fost anunţaţi, la difuzoare, că este grevă şi că, timp de două ore, nu pleacă niciun tren. Navetiştii au intrat în panică, pentru că nu ajung la timp la serviciu, şi s-au enervat în primă fază, dar apoi au solidarizat cu greviştii. „Viaţa e grea pentru toţi”, spunea unul dintre ei. Aproximativ 300 de timişeni membri ai confederaţiilor sindicale Cartel Alfa, BNS şi CNSLR Frăţia au plecat, luni, spre Capitală. Aceştia urmează să protesteze, miercuri, în Piaţa Constituţiei, împotriva noului cod al muncii.

Update1: La ora 8, trenurile oprite în Arad s-au pus în mişcare. Ionel Ioja, liderul sindicatului Mișcare Comercial Arad, spune că toate garniturile programate să plece din Gara Mare Arad s-au pus în mişcare, inclusiv internaţionalul spre Budapesta. Ioja a precizat că nu înţelege de ce trenurile au fost oprite chiar în ziua în care sindicaliştii ar trebui să ajungă la Bucureşti, la miting, şi ca atare a dispus punerea lor în mişcare, oprind greva.

Update 2: Liderii Sindicatului Mișcare Comercial Timiș au avertizat că, dacă problema nu se rezolvă în 48 de ore, vor intra în grevă generală.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

3 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

3 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

3 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

5 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

5 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

6 ore ago