Mutare cu scandal la gradinita speciala „Speranta”

Imobilul în care funcţionează o grădiniţă specială pentru copii cu handicap prezintă risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur. Primăria a decis mutarea acesteia, spre nemulţumirea părinţilor. Ei susţin că, în aceste condiţii, copiii lor nu vor mai beneficia de aceleaşi tratamente de recuperare.

50 de copii cu handicap, care acum învaţă să socializeze şi fac terapie la Centrul „Speranţa” de la strada Fagului, trebuie să se mute. Primăria mută grădiniţa din cauza riscului ridicat de prăbuşire al imobilului, în caz de seism. Părinţii sunt însă nemulţumiţi şi se tem că, dacă vor fi mutaţi, copiii nu vor mai beneficia de terapia de recuperare necesară în astfel de cazuri. „Au pus un afiş în care anunţă că, de la 1 aprilie, se evacuează clădirea din cauza pericolului de seism de gradul I. În prima fază, ne-au spus că terapeuţii şi educatorii vor veni la domiciliu, ceea ce nu e normal. La grădiniţă, aceşti copii învaţă să socializeze, fac stimulări în grup, desenează, dansează, fac kinetoterapie, lucruri care nu se fac acasă. Apoi am aflat că mută doar grădiniţa, în timp ce ONG-ul «Speranţa» rămâne în vechiul sediu. Nouă ne e teamă că, după această mutare, copiii noştri nu vor mai beneficia de atenţia specialiştilor de aici”, explică doamna Mihaela, mama unui copil care, din cauza handicapului, nu vorbeşte şi nici nu poate sta în şezut. Temerile femeii sunt împărtăşite şi de ceilalţi părinţi, care spun că, odată cu mutarea grădiniţei, toată munca depusă de terapeuţi şi toate progresele înregistrate de copii se vor pierde. De partea cealaltă, reprezentanţii primăriei spun că sunt nevoiţi să mute grădiniţa, deoarece au primit o adresă oficială de la specialişti în domeniul structurii de rezistenţă a clădirilor, care îi atenţionează asupra riscului la care se expun dacă nu renunţă la utilizarea imobilului respectiv. Viceprimarul Adrian Orza spune că nici măcar cu semnătură pe proprie răspundere din partea fiecărui părinte nu poate permite funcţionarea grădiniţei în sediul de pe strada Fagului. „Trebuia să găsim o variantă cât mai rapidă, pentru că situaţia a apărut brusc. Problema la Liceul «Azur», acolo unde vom muta grădiniţa, este că trebuie reparat acoperişul, lucrare care costă cam un million de lei, şi trebuie să mutăm o clasă, ca să eliberăm spaţiu. Până vor fi gata lucrările, copiii vor face terapie acasă, pentru că nu avem altă soluţie”, a conchis Orza.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

14 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

18 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

20 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

20 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

23 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

23 de ore ago