Categories: SocialUltima ora

Pauza în cariera: voluntar în Africa

Pentru a ajunge voluntar în Africa, trebuie să cheltuieşti cel puţin 400 de euro. O timişoreancă va pleca, în mai, în Mozambic. Ea se alătură unui număr din ce în ce mai mare de conaţionali care renunţă la traiul confortabil şi se duc să locuiască în colibe, fără electricitate sau apă curentă, ca voluntari în lumea a treia.

Alexandra Orosfoian s-a înscris la şcoala de voluntariat pe Internet. „Am aflat de pe net de şcoala din Danemarca, am trimis cererea de înscriere şi am fost admisă. Fac asta pentru experienţă; nu pot spune că toată viaţa mea am visat să ajung voluntar în Africa”, povesteşte tânăra. Are 23 de ani şi studiază la Facultatea de Eonomie, specializarea Finanţe – Bănci. În Mozambic va preda limba engleză copiilor subnutriţi. „Ca alb eşti văzut altfel. Ştim de la colegii care au fost deja în ţările africane că localnicii au impresia că «muzungu», adică albii, sunt atoateştiutori. Pe de altă parte, mulţi copii din Africa nu au văzut niciodată vreun alb şi se sperie. Cel mai greu, cred, va fi să-i facem să priceapă că înainte de masă este obligatoriu să se spele pe mâini. Mai e de luptat şi cu prejudecăţi de genul: dacă un bărbat este infectat cu HIV şi face sex cu o virgină, se vindecă automat”, povesteşte Alexandra. Pentru a pleca voluntar în Africa trebuie doar să ai cel puţin banii pentru taxa de înscriere la una din şcolile de voluntariat. De exemplu, pentru Lindersvold, o şcoală de voluntariat în Danemarca, ce formează voluntari care să activeze în cadrul organizaţiei caritabile „Humana people to people”, îţi trebuie 400 de euro. Ideal este să ai între 18 şi 30 de ani. Admiterea e pe bază de CV şi scrisoare de intenţie. Pregătirea, care durează nouă luni, costă în jur de 4.000 de euro, dar aspirantul la statutul de voluntar poate munci în beneficiul şcolii în contul acestor bani. Alexandra aşa va face. Împreună cu colegii, colectează haine second hand, care se vând la magazine din toată Europa în beneficiul sărmanilor din Africa. Cei interesaţi să devină voluntari pot solicita detalii prin e-mail la adresa romanianinfo@lindersvold.dk.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

5 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

9 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

12 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

13 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

13 ore ago