Categories: Stiri nationale

Romania trimite fregata „Regele Ferdinand” la operatiunile din Libia

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi seara, la finalul şedinţei Consiliului Superior de Apărare a Ţării, că, la solicitarea NATO, România va participa la operaţiunile de impunere a condiţiilor de respectare a embargoului în Libia cu fregata „Regele Ferdinand”.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat participarea României la impunerea embargoului împotriva Libiei. „Consiliul Nord-Atlantic a aprobat Directiva de execuţie pentru impunerea embargoului împotriva Libiei, în baza Rezoluţiei 1970 a Consiliului de Securitate. Odată cu aprobarea directiei de execuţie se trece la punerea în aplicare a planului de operaţii. Fiind luată decizia astăzi, am convocat CSAT (…) CSAT a decis implicarea României în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major din forţele navale. Asta înseamnă că România va participa cu 205 militari la bordul Fregatei Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, în total 207 militari, ofiţeri şi subofiţeri”, a declarat preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a spus că participarea Fregatei Regele Ferdinand se face la solicitarea NATO. Potrivit preşedintelui, fregata va executa operaţiuni de blocare a oricărei nave suspecte că ar transporta, de exemplu, armament către Libia. Traian Băsescu a precizat că, pentru ca fregata să poată opera timp de trei luni în Marea Mediterană, este nevoie de 4,5 milioane de euro, bani pe care îi va aloca Executivul în următoarea şedinţă de guvern. (sursa foto: mapn.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian
Tags: libia

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

3 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

10 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago