Categories: Reţeta de weekend

Tochitura cu mamaliguta

Ingrediente pentru zece porţii:

pulpă de vită – 1.300 g
cabanos – 300 g
costiţă afumată – 300 g
usturoi – 100 g
cimbru
vin roşu – 100 ml
ulei
pătrunjel)
bulion – 100 g
boia dulce
mămăligă – 1.000 g
sare
piper

Mod de preparare:

Carnea de vită, cabanosul şi costiţa se călesc în puţin ulei. Se adaugă apoi usturoiul pisat, vinul şi bulionul. Se condimentează cu sare, boia, piper şi cimbru. Se introduce tava la cuptor, la foc mic, şi se lasă să fiarbă în suc propriu până scade. După ce s-a răcit, se presară verdeaţă.

Servire:
Preparatul se serveşte cu mămăliguţă şi vin roşu.

Sugestie:
Se pot forma ochiuri de mămăligă, în care se aşază tochitura, apoi se presară verdeaţă.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

17 decembrie 1989. Ziua în care Timişoara a dat primele jertfe pe altarul libertăţii

Cu exact 36 de ani în urmă, la Timișoara mureau primii oameni pe altarul libertăţii.…

9 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 decembrie 2025

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.12.2025, unde se vor executa reparaţii…

43 de minute ago

Timișorenii nu uită! Eroii din 89, comemorați de suporteri și oameni simpli în evenimentul de tradiție, „Marșul Revoluției”

Cine uită e complice, dar Timișoara nu va uita niciodată acel decembrie sfânt, când în…

11 ore ago

RETIM a predat toate instalațiile și Celulele 1 și 2 de la DDN Ghizela

RETIM a predat către Consiliul Județean (CJ) Timiș stațiile de tratare a levigatului, Celula 1…

12 ore ago

Panică la Lugoj! Se simte miros de gaz și zeci de oameni părăsesc zona

Marți, 16 decembrie în jurul orei 16:30, ISU Timiș a fost anunțat prin 112 despre…

13 ore ago

La Ghiroda s-a făcut un nou pas spre independența energetică a comunei

Primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Producție de energie…

13 ore ago