Ingrediente pentru zece porţii:
pulpă de vită – 1.300 g
cabanos – 300 g
costiţă afumată – 300 g
usturoi – 100 g
cimbru
vin roşu – 100 ml
ulei
pătrunjel)
bulion – 100 g
boia dulce
mămăligă – 1.000 g
sare
piper
Mod de preparare:
Carnea de vită, cabanosul şi costiţa se călesc în puţin ulei. Se adaugă apoi usturoiul pisat, vinul şi bulionul. Se condimentează cu sare, boia, piper şi cimbru. Se introduce tava la cuptor, la foc mic, şi se lasă să fiarbă în suc propriu până scade. După ce s-a răcit, se presară verdeaţă.
Servire:
Preparatul se serveşte cu mămăliguţă şi vin roşu.
Sugestie:
Se pot forma ochiuri de mămăligă, în care se aşază tochitura, apoi se presară verdeaţă.
Cu exact 36 de ani în urmă, la Timișoara mureau primii oameni pe altarul libertăţii.…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.12.2025, unde se vor executa reparaţii…
Cine uită e complice, dar Timișoara nu va uita niciodată acel decembrie sfânt, când în…
RETIM a predat către Consiliul Județean (CJ) Timiș stațiile de tratare a levigatului, Celula 1…
Marți, 16 decembrie în jurul orei 16:30, ISU Timiș a fost anunțat prin 112 despre…
Primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Producție de energie…