Categories: Reţeta de weekend

Tochitura cu mamaliguta

Ingrediente pentru zece porţii:

pulpă de vită – 1.300 g
cabanos – 300 g
costiţă afumată – 300 g
usturoi – 100 g
cimbru
vin roşu – 100 ml
ulei
pătrunjel)
bulion – 100 g
boia dulce
mămăligă – 1.000 g
sare
piper

Mod de preparare:

Carnea de vită, cabanosul şi costiţa se călesc în puţin ulei. Se adaugă apoi usturoiul pisat, vinul şi bulionul. Se condimentează cu sare, boia, piper şi cimbru. Se introduce tava la cuptor, la foc mic, şi se lasă să fiarbă în suc propriu până scade. După ce s-a răcit, se presară verdeaţă.

Servire:
Preparatul se serveşte cu mămăliguţă şi vin roşu.

Sugestie:
Se pot forma ochiuri de mămăligă, în care se aşază tochitura, apoi se presară verdeaţă.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Narcisa Marin, medalie de argint la Mondialul de Fitness IFBB – Japonia 2024

Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…

13 minute ago

Peste 200 de dorințe îndeplinite de „spiridușii” din clădirile de birouri din Iulius Town, prin campania „Bradul dorințelor”

Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…

O oră ago

11 stejari au fost plantați de revoluționari în locul unde va fi Aleea Libertății/FOTO

Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…

2 ore ago

Primele despărțiri la Dumbrăvița

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…

2 ore ago

Bani pentru un campus verde și inteligent la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…

3 ore ago

UVT și Primăria Timișoara au lansat sondajele pentru noua ediție a „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara”

Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…

3 ore ago