Ingrediente pentru zece porţii:
pulpă de vită – 1.300 g
cabanos – 300 g
costiţă afumată – 300 g
usturoi – 100 g
cimbru
vin roşu – 100 ml
ulei
pătrunjel)
bulion – 100 g
boia dulce
mămăligă – 1.000 g
sare
piper
Mod de preparare:
Carnea de vită, cabanosul şi costiţa se călesc în puţin ulei. Se adaugă apoi usturoiul pisat, vinul şi bulionul. Se condimentează cu sare, boia, piper şi cimbru. Se introduce tava la cuptor, la foc mic, şi se lasă să fiarbă în suc propriu până scade. După ce s-a răcit, se presară verdeaţă.
Servire:
Preparatul se serveşte cu mămăliguţă şi vin roşu.
Sugestie:
Se pot forma ochiuri de mămăligă, în care se aşază tochitura, apoi se presară verdeaţă.
Comentarii prin facebook