O tânără de 31 de ani a murit, săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean din Timişoara, în urma unei anestezii. Familia acuză medicii, spunând că aceştia nu au respectat procedurile. Doctorii refuză, în continuare, să vorbească despre caz, până la finalizarea raportului de autopsie.
Ramona-Gabriela Ionescu, fiica primarului din comuna mehedinţeană Ilovăţ, a fost internată în 23 februarie, pentru o operaţie de hernie de disc. „O durea spatele. A fost programată pentru o operaţie uşoară”, spune familia. Grigore Andronie, tatăl fetei, afirmă că programarea pentru operaţie a fost făcută telephonic, chiar de neurochirurg, la două săptămâni de la efectuarea unui control de specialitate. Joi, 24 februarie, tânăra a fost anesteziată, însă lucrurile s-au complicat, ea a intrat în comă şi nu şi-a mai revenit. „Fata mea a intrat în sala de operaţie la 9 dimineaţa, pentru anestezie. Patru ore mai târziu, medicul i-a spus ginerelui meu că îi moare nevasta”, spune Andronie.
Ramona Ionescu a fost menţinută în viaţă la Terapie Intensivă, cu ajutorul aparatelor, câteva zile. Medicii nu vor să ofere nici măcar familiei detalii despre caz. „A fost o problemă la anestezie. Aş prefera să vorbiţi cu purtătorul de cuvânt”, s-a limitat să spună dr. Daniel Costea, şeful secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean din Timişoara, cel care ar fi trebuit s-o opereze pe tânără. Tot la purtătorul de cuvânt ne-a trimis şi anestezistul Antoniu Brânzeu. „Cazul este în studiu în cadrul unei expertize medico-legale. Cred că e mai bine să aşteptăm rezultatele. Nu vreau să dau informaţii care să fie interpretate greşit sau să creeze o imagine ireală a evenimentului. A fost o situaţie în care a apărut un eveniment intracranian. S-au mai întâlnit astfel de cazuri”, a declarat dr. Brânzeu, care are o experienţă de 18 ani în anestezie. Grigore Andronie este încă şocat de felul în care soţia medicului Brânzeu, la rândul ei medic anestezist, a vorbit cu familia. „Aproape că râdea când mi-a zis «Dar nu mă întrebaţi nimic?». Zici că dai un ban la doctor ca să fie bine. Fata fiind pe masă, i-am dat 200 de lei”, spune tatăl îndoliat. Pe foaia medicală, la cauza decesului e notat : „1. insuficienţă cardio-respiratorie acută 2. cauză neprecizată”.
Medicii legişti au efectuat autopsia şi urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat pe masa de operaţie. E posibil ca pacienta să fi fost manipulată prost, e posibil ca de vină să fie dotările spitalului sau e posibil ca organismul tinerei să fi reacţionat la anestezice. În perioada în care Ramona Ioneascu a fost în comă, familia a apelat la medicii austrieci, în încercarea de a-i salva viaţa. „Am fost în Austria, la doctorul care l-a îngrijit pe Huidu (dr. Erich Schumtzhard, de la spitalul din Innsbruck – n.r), cu hârtiile medicale ale fiicei mele aflate în comă. Acesta mi-a spus că nu vrea să dea vina pe colegii din România, însă, cu siguranţă ei nu au făcut teste pentru această anestezie. Şi nu au intervenit cum trebuie ulterior. În urma incidentului, fiicei mele i s-a umplut creierul cu lichid”, mai povesteşte tatăl. „Anestezia s-a desfăşurat respectând principiile şi protocoalele de anestezie generală, substanţele folosite fiind cele standard. Monitorizarea pacientei a fost continuă şi complexă”, a declarat Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…