Categories: CulturaUnde mergem

Luna francofoniei, la Timisoara

Luna martie este, la Timişoara, luna francofoniei. Vorbim franceză o lună întreagă, cel puţin, la expoziţii, la teatru, la spectacole de muzică şi dans, dar în program sunt cuprinse numere de iluzionism, seri de film şi expoziţii. Accesul publicului la toate evenimentele este liber.

Luna francofoniei a început cu expoziţia de caricaturi „Opriţi NEbunul!”, a lui Jaćek Wozniak, unul dintre caricaturiştii cei mai apreciaţi în Franţa la ora actuală, deschisă la sediul CCF (Bd. Loga nr.46). Luni, 7 martie, la Club Porto Arte, timişorenii sunt invitaţi la o seară de cântece franţuzeşti cu JFX duo. „Motivaţi de aceeaşi pasiune pentru cântecul francez, Jef şi Xavier (JFX) decid să adapteze câteva piese «clasice» de ieri şi de azi şi sunt într-un turneu inspirat din cele mai cunoscute cântece franţuzeşti”, spune Eric Baude, directorul Centrului Cultural Francez. În 10 martie, Teatrul Iulia (Piaţa Maria) prezintă „Une leçon de séduction” (O lecţie de seducţie). Urmează, între 16 şi 18 martie, la sediul CCF, spectacole şi ateliere de magie cu Magic’Mouss. „Magicianul Mosshine Ben Baout din Marsilia revine la CCF după succesul său din 2009 şi 2010. Anul acesta va susţine spectacole şi ateliere de magie la Timişoara şi Deva”, a mai explicat Baude. Între 22 şi 26 martie, timişorenii sunt invitaţi la un dialog intercultural, despre comunitatea bulgarilor din Banat, apoi, din 28 martie până pe 15 aprilie, CCF e gazda unei expoziţii de desene şi picturi a artistei Ioana Ghiuri. Luna francofoniei se încheie la Casa Adam Müller Guttenbrunn, în perioada 29 – 31 martie, cu Festivalul Filmului Francofon.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

3 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

4 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

8 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

8 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

8 ore ago