Categories: Social

Familia Carpaci e convinsa: Ionelas e doar un tap ispasitor!

Ionelaş Cârpaci nu ştia să deosebească un act original de unul fals! Cel puţin aşa susţin avocatul şi fiul acestuia, care sunt nemulţumiţi de felul în care se desfăşoară procesul. Mihai Nelson (foto), fiul lui Ionelaş, e aproape sigur că tatăl lui este deja condamnat.

Ionelaş Cârpaci este în arest de aproape un an, fiind judecat într-un proces legat de un tun imobiliar de peste 700.000 de euro. Alături de el, în acelaşi dosar sunt judecate încă zece persoane, unele dintre ele funcţionari publici. Dosarul depăşeşte, până acum, 18.000 de pagini. Cârpaci este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, falsificare şi folosire de instrumente oficiale, înşelăciune şi tentativă de înşelăciune. Fiul lui Ionelaş spune că tatăl său face afaceri de 20 de ani cu mai multe persoane importante din Timişoara şi că nimeni nu s-a plâns de el. „Nu a fost niciodată acuzat de înşelăciune sau de orice altă faptă penală. Din cele 11 persoane implicate în acest dosar, doar trei sunt arestate: tata şi încă două”, spune Mihai Nelson. Acesta e convins că tatăl său a fost trădat de cel mai bun prieten, Kelemen Francisc, şi el acuzat în acelaşi dosar. „Kelemen venea foarte des la noi în casă, era prieten la cataram cu tata. Noi nu ştiam că avea acte false. Ca să scape, a făcut o înţelegere cu Parchetul şi a declarat că toate actele au fost făcute la comanda tatălui meu”, explică Nelson.
Pe de altă parte, Ionelaş Cârpaci i-a acuzat de discriminare pe judecătorii timişoreni. El nu ştie nici să scrie, nici să citească, iar avocatul său susţine că nu este în stare să deosebească un act adevărat de unul fals. „Dincolo de problema discriminării, se urmăreşte ca toate problemele care au existat în Timişoara, în ultimii 20 de ani, vizavi de afacerile imobiliare, să cadă în spatele lui Sandner Ionel. În acest caz sunt însă persoane mult mai vinovate, persoane publice din primărie, de la Cartea Funciară şi chiar notari. Ionelaş a fost un simplu intermediar. Avea bani cash, lua şi vindea mai departe. El are două sau trei clase, nu ştie care este diferenţa dintre un act fals şi unul adevărat”, afirmă avocatul Marian Pâcleşan, apărătorul lui Ionelaş Cârpaci.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

10 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

11 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

13 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

14 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

19 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

20 de ore ago