Categories: Social

Service-urile auto protesteaza impotriva asiguratorilor

Protestează în faţa Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor – Reprezentanţa Timişoara, în 19 aprilie, timp de două ore! Supărarea îi determină pe membrii Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) să îşi mute apoi protestul în faţa societăţii Astra-Asigurări, de pe strada Henry Berthelot, unde vor picheta sediul tot două ore.

„ASSAI atrage atenţia asupra gravelor probleme din piaţa de asigurări din România, segment economic al cărui aşa-zis arbitru – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor – se află într-o profundă stare de pasivitate şi manifestă o totală lipsă de interes pentru supravegherea deplină a regulilor legislative de către firmele de asigurări din ţară. Problemele din piaţa de asigurări din România s-au agravat, numarul reclamaţiilor înregistrate la CSA crescând cu peste 30% doar în ultimul an, fără ca nici o societate de asigurari să fi fost sancţionată şi descurajată de către CSA, instituţia care se pretinde a fi apărătorul drepturilor asiguraţilor, precum şi autoritatea abilitată a proteja, în temeiul legii, consumatorii de produse de asigurari”, spune Cristian Muntean, director ASSAI. Reprezentanţii ASSAI susţin că reclamanţii care au sesizat CSA ori nu au mai primit nici un răspuns de la această instituţie, ori au primit răspunsul cu foarte mare întârziere, ori, pur şi simplu, nu se implică în rezolvarea problemei reclamantului. Cea mai mare supărare a ASSAI se îndreaptă spre compania Astra Asigurări. „Asiguratorul numărul unu din România – compania Astra Asigurări – care, urmărind o politică de creştere a profitului, bazată pe refuzuri nejustificate de plată a despăgubirilor datorate conform poliţelor de asigurare, forţează service-urile auto din România să utilizeze piese auto de calitate proastă, neagreate de către Producătorii Auto, criteriul de selecţie al pieselor fiind preţul cel mai scăzut pentru repararea autovehiculelor asiguraţilor sau păgubiţilor îndreptăţiţi”, a mai declarat Muntean.
ASSAI organizează o adevărată campanie împotriva CAI şi a companiilor de asigurări în toată ţara, cu primul miting organizat în capitala Banatului. În protestul său, ASSAI precizează că „Astra Asigurări se situează în Topul Societăţilor de Asigurări Rău-Platnice, doar la o singura instanţă judecătorească, cea din Sectorului 3 din Bucureşti, figurând cu un număr de 1.554 de dosare aflate pe rol, în perioada 2010 – 2011, adică aproximativ 100 de dosare pe lună”. Reprezentanţii companiei Astra Asigurări care va fi pichetată în Timişoara spun că un răspuns oficial al companiei va fi dat de colegii de la Bucureşti.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

33 de minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

O oră ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

15 ore ago