Categories: SocialUltima ora

Ultimul bastion al etnobotanicelor rezista!

Singurul magazin de droguri legale din Timişoara rămâne deschis, în ciuda tuturor controalelor. Toate verificările făcute până acum în garajul din Complexul Studenţesc au dat greş. Firma „Gitony” SRL emite bonuri fiscale pentru fiecare din produsele cumpărate, iar toate actele societăţii par în regulă.

Poliţiştii și inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Timiş şi Direcţiei Agricole au organizat, în noaptea de joi spre vineri, o nouă descindere la garajul de vise din Complexul Studenţesc. Nu l-au putut închide nici de această dată. Oamenii legii au confiscat 60 de pliculeţe cu etnobotanice, preluate de reprezentanţii Direcţiei Agricole Timiş. „Atât timp cât produsele sunt vândute legal, nu avem ce le face. Fiecare a acţionat pe bucata lui în cadrul raziei de joi noapte. Până la urmă, să vinzi etnobotanice nu este un lucru interzis. Cele 60 de plicuri de substanţe descoperite au fost ridicate de cei de la Direcţia Agricolă şi vor fi analizate pentru a vedea exact ce conţin. Din cele şase magazine de etnobotanice controlate, cinci au fost închise, fiindu-le suspendată activitatea. Acţiunile vor continua până vom reuşi să închidem toate aceste magazine”, ne-a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. Plicurile cu droguri legale vor fi trimise la Bucureşti, pentru că în Timişoara nu există un laborator specializat în acest sens. „Pliculeţele de etnobotanice vor fi trimise la un laborator de la Bucureşti, iar rezultatele vor veni cam în zece zile. Trebuie să se constate dacă, în acest caz, corespunde conţinutul cu cel din plic şi apoi se pot lua măsurile legale”, spune Tiberiu Lelescu, directorul Direcţiei Agricole Timiş.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

16 minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

34 de minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

46 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

59 de minute ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

O oră ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

O oră ago