Categories: SportUltima ora

Egal cu autogol la Vaslui

Au dat două goluri, dar se întorc la Timişoara cu un singur punct. Poli a bifat, joi seară, primul autogol din acest campionat şi a reuşit, din nou, să egaleze in extremis. Urmează meciul cu Urziceniul, a doua finală cu Oţelul şi partida atât de aşteptată în tribunele timişorene, cu eterna rivală Dinamo.

Protest al jucătorilor împotriva conducerii clubului. Ameninţare cu neprezentarea. Revoltă împotriva desemnării, la centru, a lui Alexandru Deaconu. Pariuri pe bere, ca la miuţele între prieteni. În această atmosferă ciudată a început, joi seară, meciul de la Vaslui, dintre echipa locală şi Poli Timişoara. Partida este decisivă în lupta pentru titlu, mai ales că niciuna dintre favorite nu a fost vreodată în istoria sa pe primul loc, la finalul campionatului. Dusan Uhrin a început meciul în formula 4-4-2, cu Taborda, Luchin, Burcă, Ghionea, Sepsi, Goga, Alexa, Bourceanu, Ignjatijevic, Ricketts şi Zicu. În primele minute, gazdele au intrat repede în joc, dar prima ocazie a venit, în minutul 9, pentru timişoreni. Goga a trimis o lovitură de cap bine plasată şi doar intervenţia excelentă a lui Gabriel Cânu, fost jucător al lui Poli, a făcut ca scorul să rămână neschimbat. Prima jumătate a fost interesantă, destul de alertă, dar fără atacuri decisive în faţa porţii. Uhrin a fost nevoit să facă o primă schimbare, din cauza accidentării lui Ricketts, care a fost înlocuit de Axente. Gazdele au avut şi ele şansa de a deschide scorul, după ce Pavlovic a şutat foarte bine de marginea careului, mingea trecând la mică distanţă de vinclu. La doar câteva minute de la revenirea de la cabine, după o centrare a lui Adailton, Taborda a ratat intercepţia şi doar norocul a făcut ca mingea să nu intre în pşasa timişorenilor. Vasluienii au fost mai insistenţi şi, în minutul 65, s-au văzut în avantaj, după ce Dan Alexa, căpitanul alb-violeţilor, a trimis balonul în propria poartă, spre stupoarea colegilor săi şi a băncii tehnice. Conduşi pe tabelă, jucătorii lui Dusan Uhrin s-au trezit ca după un duş rece şi au trecut la atac. Luchin a tras din şase metri lateral stânga, dar Kuciak a fost la post. A urmat Zicu, golgeterul campionatului, care a şutat din zece metri, însă fără a reuşi să-l învingă pe goalkeeper-ul gazdelor. Timişorenii au continuat pressingul şi, în minutul 72, Goga a scăpat spre poarta Vasluiului şi marcat pentru 1-1 cu un şut spectaculos din marginea careului. Ultimele minute ale meciului au aparţinut gazdelor, însă tabela a rămas neschimbată. Poli are 60 de puncte, este în fruntea clasamentului, dar totul depinde acum de rezultatul pe care îl va obţine Oţelul din întâlnirea cu Universitatea Craiova. FC Vaslui a trecut în faţa echipei antrenate de Dorinel Munteanu şi, dacă aceasta nu câştigă în faţa oltenilor, va rămâne pe poziţia a treia.

Update: Oţelul a învins Universitatea Craiova, cu 2-1, şi a revenit în fruntea Ligii I, cu 61 de puncte. Poli e obligată să câştige, luni, în faţa Unirii Urziceni.

Share
Published by
Vlad Stoian
Tags: egalpoli

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

2 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago