Categories: Sport

RCM a pierdut duelul cu Farul

RCM Universitatea de Vest Timişoara a fost învinsă în prima etapă a returului Superligii de rugby. Farul Constanţa s-a impus pe teren propriu cu 32-29.

Rugbiștii timişoreni au pierdut un nou meci la limită. Runda a VIII-a a programat derby-ul dintre Farul Constanţa, ocupanta locului trei, şi RCM Timişoara, echipă clasată pe poziţia a patra. Ambele grupări doreau victoria pentru a putea spera la locul doi, ce permite abordarea semifinalei de pe teren propriu. Elevii lui Alexandru Domocoş au început cu dreptul partida de sâmbătă, Rus reuşind primele puncte în minutul doi, apoi prin lovitura de pedeapsă marcată de Calafeteanu. A urmat replica Farului, două eseuri punctate de Carp şi unul de Agiacai. În minutul 36, Timişoara a mai bifat trei puncte, prin lovitura de pedeapsă a lui Calafeteanu. Prima repriză s-a încheiat cu eseul Gazdelor, prin Carpo, şi prima transformare a întâlnirii, reuşită de Bezuşcu. După 22-11 la pauză, timişorenii au înscris primii şi în partea secundă. Două lovituri de pedeapsă Calafeteanu şi, în minutul 54, eseul lui Fercu. Filip a reuşit o lovitură de pedeapsă pentru constănţeni în minutul 63, după care RCM-ul a preluat conducerea: eseu Rus şi transformare Calafeteanu. Farul a forţat şi, cu două minute înainte de final, a întors scorul. Carpenter a izbutit un eseu, transformat apoi de Filip. Partida s-a încheiat cu 32-29, în defavoarea bănăţenilor, care nu au reuşit să-şi ia revanşa după înfrângerea din tur (13-14). În etapa a IX-a, RCM Universitatea de Vest va primi vizita Stelei.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

21 de minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago